Gå til indhold
Center for Sundhed i Holstebro har vundet prisen for Årets sundhedsbyggeri 2018
Center for Sundhed i Holstebro har vundet prisen for Årets sundhedsbyggeri 2018

Pressemeddelelse -

​Center for Sundhed i Holstebro er årets bedste sundhedsbyggeri

I Holstebro har man for kort tid siden slået dørene op til Center for Sundhed, og nu er byggeriet blevet kåret til Årets sundhedsbyggeri 2018 på Nohrcons "Konference om fremtidens sundhedsbyggeri 2019”. Arkitema Architects har slået stregerne til det samlende hus, der forener kommunale, regionale og private funktioner under samme tag. Dermed giver centret et indblik i, hvordan den nære behandling kan struktureres i fremtiden.

Samlende sundhedshuse er en del af fremtiden, og i Holstebro Kommune slog man i efteråret dørene op til et nyt byggeri, der rummer en række sundhedstilbud. I Center for Sundhed har Arkitema designet en bygning der viser, hvordan kommunale, regionale og private funktioner med fordel kan flytte sammen under samme tag og dermed drage nytte af hinanden. Således lever bl.a. regional og kommunal psykiatri side om side, og kan således være fælles om flere funktioner og videndele.

Holstebro Kommune og Arkitema har haft til formål at skabe et samlende hus, der åbner sig op for borgerne og inviterer dem inden for. Derfor mødes man af et åbent atrium, der visuelt forbinder husets etager og forskellige funktioner. Husets stjerneform binder dets funktioner sammen og øger muligheden for et tæt samarbejde mellem de forskellige fagområder. Dermed er arkitekturen med til at understøtte behandlingen og hjælpe i helingsprocessen. Og det er man i Arkitema glade for, at der bliver lagt mærke til.

”Vi er glade og stolte over at modtage prisen for Årets Sundhedsbyggeri. Sundhedshuset fungerer som et samlingssted for byens borgere, og også for mange mennesker i de omkringliggende kommuner i Region Midtjylland. Vi stiler altid efter, at vores arkitektur skal gøre en forskel for de mennesker, der arbejder og opholder sig i den, og vi har haft fokus på, at borgerne skal føle sig godt taget imod, både når de ankommer til bygningen og når de bevæger sig rundt i huset. Helende arkitektur er vores mantra, og det er vi glade for at se udfolde sig i Holstebro,” fortæller Birgitte Gade Ernst, Partner og forretningsområdechef i Arkitema Architects.

Ved at ”lukke byen ind” opstår en unik mulighed for husets ”beboere” for at formidle budskaber om motion, kost og andre sundhedsrelaterede informationer. At huset er åbent og knytter bånd til omgivelserne ses også i stueetagens varmtvandsbassin, der udover centrets egne brugere også benyttes af sportsudøvere fra nabobygningen, Gråkjær Arena.

Højt ambitionsniveau
En af de ting som fagjuryen bag indstillingen har lagt vægt på, er Holstebro Kommune ambitionsniveau i arbejdet med det nye sundhedshus: "Højt kommunalt ambitionsniveau har givet mulighed for at bygge et samlet og imødekommende sundhedstilbud, der fremstår udført i god kvalitet. Klart logisk overskueligt indefra. Det centrale rum medvirker til en klar intuitiv way-finding."

Der er også blevet arbejdet hårdt på at skabe gode løsninger, der tilgodeser både besøgende og medarbejdere i sundhedshuset. Således er der i planlægningen af sundhedscentret blevet lagt stor vægt på at inddrage borgere, interesseorganisationer og lokale vidensinstitutioner, hvilket har bidraget til det arkitektoniske udtryk og den gode modtagelse som sundhedscenteret har fået i lokalsamfundet efterfølgende. Derfor er det også en glad formand for Social- og sundhedsudvalget i Holstebro Kommune, der takker for anerkendelsen:

”Vi er meget stolte over prisen og vil gerne sige tak til alle, der stemte på Center for Sundhed. Vi ser udnævnelsen som et skulderklap for et meget højt ambitionsniveau hos region og kommune. Byggeriet er virkelig noget, folk lægger mærke til. Når der er rundvisning, får vi mange positive reaktioner, hvor gæster og borgere både er overraskede og benovede over bygningens fremtoning, funktioner og kvaliteter,” fortæller Jens Kristian Hedegaard.

Ud over bygherren Holstebro Kommune og Arkitema Architects består teamet bag sundhedscentret også af Region Midt, Niras og kunstner Pernille With Madsen, der har stået for en smuk integreret kunst.

Fakta
- Projekt afsluttet: 2018
- Areal: 13.200 m2
- Bygherre: Holstebro Kommune
- Arkitekt: Arkitema Architects (Totalrådgiver)
- Landskabsarkitekt: Arkitema Urban
- Ingeniør: Niras
- Integreret kunst: Pernille With Madsen

Emner

Regions


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Skandinaviens 5. største og Danmarks største arkitektvirksomhed med over 550 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale