Gå til indhold
Sådan kommer den nyopførte bygning ved den tidligere teksniske skole i Odense til at se ud.
Sådan kommer den nyopførte bygning ved den tidligere teksniske skole i Odense til at se ud.

Pressemeddelelse -

​Nyt liv i teknisk skole i Odense

Den tidligere tekniske skole i Odense skal omdannes til lejligheder. De fleste boliger bliver indrettet i de oprindelige bygninger, hvoraf den ældste er fra 1899, mens en bygning fra 1968 nyopføres til fremtidens beboere. Dermed kommer der igen liv i de store herskabelige bygninger, lige ved Munke Mose i det centrale Odense.

I foråret kom der stor national fokus på området omkring den tidligere tekniske skole i Odense, da en skulptur af kunstneren Ingvar Cronhammar ved en fejl blev sendt til skrot. Den megen virak har nu lagt sig og skulpturen bliver genopført uden for Odense. Nu er det så blevet bestemt, hvad der skal være i de gamle bygninger, der har udgjort rammerne om tusindvis af unge menneskers uddannelse gennem mere end 100 år. Området er blevet købt af Tasfo Selskaberne og om kort tid går omdannelsen af bygningerne til attraktive bylejligheder i gang.

Den ældste af bygningerne er tegnet af Odense-arkitekten Niels Jacobsen i 1899, og de kvaliteter der blev grundlagt dengang, skal videreføres og ligge til grund for en nænsom modernisering af ejendommen. Arkitema Architects er arkitekter på projektet og her ser associeret partner Mette Julie Skibsholt frem til opgaven, der kommer til at give et smukt og gennemført resultat:

”Vi glæder os rigtig meget til at omdanne disse flotte gamle bygninger. Det er altid noget særligt at arbejde med så markante bygninger. Vi skal både bevare alle de fremragende arkitektoniske kvaliteter som Niels Jacobsen i sin tid gav huset, samtidig med, at vi tillægger nye detaljer og kvaliteter. Jeg er sikker på, at projektet kommer til at huse nogle af de mest attraktive boliger i Odense, hvor historisk arkitektur danner rammen om nogle helt specielle lejligheder. Samtidig ligger de rigtig centralt, men uforstyrret, og lige ud til den smukke natur i Munke Mose”

Nyopførelse af bygning
Bebyggelsen består af flere bygninger placeret i en trekant, hvor en bygning langs Munke Mose-parken er en tilbygning fra 1968, der ikke har samme arkitektoniske og kvalitetsmæssige værdi som resten af ejendommen. Derfor er det blevet besluttet at denne del af ejendommen skal nyopføres, så den passer bedre til det resterende byggeri, samtidig med, at flere lysindfald til de nye lejlighederne sikrer lyse og imødekommende rum.

Denne bygning kommer til at indeholde fem etager i herskabelig stil med stor rumhøjde og dertilhørende imponerende vinduespartier, og samtidig bliver facaden en nyfortolkning af Niels Jacobsens facader. Dermed bliver der ikke tale om en gengivelse af resten af bygningen, men de arkitektoniske kvaliteter bliver bibeholdt.

”Vi ønsker at videreføre de kvalitetsmaterialer og stærke proportioner som de ædle gamle bygninger besidder. Vi kommer til at bygge i forlængelse af de eksisterende bygninger, og det er målet, at opførelsen af nyt og restaurering af gammelt sker i en harmonisk helhed,” fortæller Mette Julie Skibsholt.

I midten af karré-trekanten bliver der nedgravet en parkeringskælder til beboerne, og oven på den etableres et frodigt gårdmiljøet, hvortil de kommende lejligheders altaner vil henvende sig.

Arkitema Architects tegner lige nu også flere bygninger i Odense, bl.a. det kommende Hotel Odeon og to karreer på det centrale Thomas B. Thriges Gade.

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Skandinaviens 5. største og Danmarks største arkitektvirksomhed med over 550 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relateret materiale