Gå til indhold
Aarhus Kommune præmierer Arkitemas ombygning af Åboulevarden 11

Nyhed -

Aarhus Kommune præmierer Arkitemas ombygning af Åboulevarden 11

Hvert år udpeger Aarhus Kommune bygninger, der på særlig vis har udviklet byens arkitektoniske kvaliteter. I år er bl.a. Arkitemas ombyggede kontorhus blevet præmieret.


Kvalitet til byrummet

Det nyombyggede kontorhus afslutter en af Aarhus’ vigtigste boulevarder. I argumentationen fra Aarhus Kommune lyder det blandt andet om præmieringen af Arkitemas ombygning: “Byggeriet præmieres for på en kvalificeret vis at stramme gadebilledet op og tilføre kvalitet til byrummet [...]. Det tidstypiske 60’er byggeri med de blå stiftmosaikker har ladet livet til fordel for et totalt forandret hus, som nu rummer Handelsbankens cityfilial, Advokatfirmaet Delacour Dania, café og penthouseetage. Et ombygget hus, der fuldender husrækken mod åen”.

Arkitemas mål var netop at forvandle bygningen fra at være lukket og anonym til at blive en elegant og karakterfuld bygning. Nu fremstår bygningen som et moderne hus, der i sin skala er tilpasset sin kontekst. Med store etagehøje vinduespartier sikres et lyst og venligt interiør. Samtidig modsvares de høje og vertikale vinduespartier i horisontale bånd, der giver huset et levende og interessant udtryk.

En bedre og smukkere by

I kommunen er man begejstret for at uddele disse årlige præmieringer: “Jeg er glad for at kunne fortsætte med at præmiere projekter, hvor byens arkitektoniske kvaliteter fremhæves. Vi sætter pris på den indsats, som ejere og arkitekter har ydet for at skabe en bedre og smukkere by. Det væsentligt er at huske, hvor afgørende alle disse mindre projekter er for helheden”, udtaler rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (kilde: Building Supply).

Interiøret rummer et imødekommende atrium, åbne kontorlandskaber samt cellekontorer langs facaderne.


Data

Adresse: Åboulevarden 11, Århus

År: 2010-2013

Omfang: 5.200 m² samt 260 m² tagterrasse, 116 m² taghave og 752 m² kælder

Bygherre: Remin Ejendomme og NRE Construction

Arkitekt: Arkitema

Landskab: Arkitema

Ingeniør: NIRAS

Totalentreprenør: NRE Construction


Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990