Gå til indhold
Arkitema Architects afleverer visionært bud på Fremtidens Forstad i Hedehusene

Nyhed -

Arkitema Architects afleverer visionært bud på Fremtidens Forstad i Hedehusene

Mandag den 16. juni åbnede udstillingen af de tre forslag til Realdania By og Høje Taastrup Kommunes fremsynede parallelopdrag om udvikling af NærHeden, Fremtidens Forstad i Hedehusene. Her var borgere og andre interesserede mødt op for at høre Arkitemas team og de to øvrige teams præsentere deres forslag til, hvordan en ny bæredygtig bydel ved Hedehusene Station kan udvikles.

Kommune under markant udvikling

Høje-Taastrup Kommune oplever i disse år en markant erhvervsudvikling med en tilvækst på 5.000 nye arbejdspladser, og et samlet byråd har fokus på vækst, uddannelse, sundhed, et aktivt liv i naturen samt byudvikling. Samtidig ligger NærHeden i et område med meget store muligheder. Der er nærhed til København og til naturskønne områder, herunder det storslåede fritidsområde Hedeland.

Høje-Taastrup Kommune og Realdania By har etableret et fælles selskab, NærHeden P/S, der skal drive byudviklingsprojektet NærHeden, som skal være et forbillede for fremtidens bæredygtige forstad og en central driver for udvikling af Hedehusene.

Team Arkitemas forslag

”Vi har kaldt vores projekt NærHeden – sammen om min drøm, fordi vi tror på, at en ny bydel i Hedehusene skabes bedst, når man gør ting sammen”, forklarer Stig Ammitzbøll, Kreativ Leder, Arkitema Architects, og fortsætter; “Fremtidens borgere vil ikke blot have et godt sted at bo. De ønsker også at være deltagende og medskabende, præge deres bolig og bydel. Opgaven er derfor i vores øjne at skabe en udviklingsplan og en proces, der sikrer, at NærHeden bliver det sted i Danmark, hvor man har størst mulighed for at deltage i udviklingen af sin by, sin bolig og de fællesskaber, der opstår”.

Team Arkitema foreslår en udviklingsplan, der kobler sociale, tekniske, landskabelige og økonomiske løsninger med nye tilgange til, hvordan fremtidens borgere og byggesektoren inddrages i udviklingen af bydelen, så NærHeden bliver det sted i Danmark, hvor du får størst mulighed for at deltage i udviklingen af din by og i fællesskaberne i dit nærmiljø. Det sker ved at skabe klynger af boliger baseret på interessebårne naboskaber og alliancer samt et boligudbud, der matcher forskellige behov og livssituationer. Her har den enkelte beboer mulighed for at vælge en leveform, der appellerer til ham eller hende og få den udviklet og udfordret i NærHedens fællesskaber.

Projektet er udarbejdet på baggrund af et stort researcharbejde omkring målgrupper, trends, boligmarked, klimaforandringer, nye velfærdsløsninger mm., og giver bl.a. nye svar på hvordan man i NærHeden kan bygge tæt uden tab af forstadens attraktive grønne og trygge bo-miljøer.

Data

Adresse: Industrivej 2, 2640 Hedehusene

År: 2014

Omfang: 63,5 ha

Bygherre: NærHeden P/S. Realdania By og Høje Taastrup Kommune

Arkitekt: Arkitema Architects

Landskab: Arkitema Urban Design

Ingeniør: Orbicon

Øvrige: Karres en Brands, Social Action, Open Air Neighborhood, Every day, Smith Innovation, Klas Tham, Gerhard Dekker, Rune Thorbjørn Clausen


Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990