Gå til indhold
Arkitema Architects er prækvalificeret til masterplan for Amager Fælled Kvarter

Nyhed -

Arkitema Architects er prækvalificeret til masterplan for Amager Fælled Kvarter

By & Havn har prækvalificeret Arkitema Architects til at udvikle masterplanen for fremtidens Amager Fælled Kvarter - det sidste byområde i Ørestads samlede bystruktur.

Ørestad forenes og fuldendes, når det sidste bykvarter, Amager Fælled Kvarter, de kommende år omdannes til en moderne og bæredygtig boligby. Arkitema Architects er sammen med sit team bestående af Lendager Arkitekter, Transsolar og Aktins, samt Alexandra Insituttet, Blue Bakery, Rendbæk Consulting, Urban Green og Marina Bergen Jensen som konsulenter, blevet prækvalificeret til projektkonkurrencen og skal dermed udarbejde et bud på fremtidens Amager Fælled Kvarter.

"Det er et projekt med et stort udviklingspotentiale og en unik karakter, så vi er glade for at kunne komme med vores bud på, hvordan Amager Fælled Kvarter skal udvikles", siger Stig Ammitzbøl Jørgensen, Kreativ Leder for Urban Design hos Arkitema Architects.

I alt består projektet af 40 hektar i den sydøstlige del af Amager Fælled, hvoraf der kan opføres boliger på de 18 hektar. Amager Fælled Kvarter får en central placering i Ørestad med tæt naboskab til Grønjordssøen, Amager Fælled, Ørestad City og Bella Kvarter. Det fremtidige byområde skal derfor binde Ørestad sammen, samt fungere i symbiose med naturen og fælleden.

"Vi er opsatte på at udvikle et bud på et byområde, der formår at udnytte projektets store potentiale. Det er beliggende i Ørestad, som er under rivende udvikling, og på kanten af Amager Fælled, der er et af de mest karakteristiske naturområder i København. Det giver os en mulighed for at udvikle et bæredygtigt bykvarter med en levende storbykultur og helt nye by- og boligformer midt i naturen", siger Stig Ammitzbøl Jørgensen.

Det forventes, at projektkonkurrencen sættes i gang i midten af april. 

Om Urban Design i Arkitema Architects
Arkitema Architects har arbejdet med Urban Design i 45 år og har derfor rig erfaring med at udvikle robuste og brugbare byrum, der gør byen til et bedre sted - både æstetisk, funktionelt, socialt og miljømæssigt. Arkitema Architects Urban Design-team har blandt andet udarbejdet helheds- og masterplaner for Ringkøbing KFaste Batteri på Amager i København, NærHeden i Hedehusene og Gottorpsgård i Malmö. 

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990