Gå til indhold
Arkitema bakker op om regeringens nye arkitekturpolitik

Nyhed -

Arkitema bakker op om regeringens nye arkitekturpolitik


Under overskriften “Mennesker i centrum” har regeringen netop præsenteret sin nye arkitekturpolitik. I Kulturministeriets arkitekturpolitik er Arkitemas Nordstjerneskole fremhævet.

“Vi er stolte over, at netop Arkitemas Nordstjerneskole fremtræder på første opslag i den nye arkitekturpolitik under overskriften Arkitektur for mennesker - helt i tråd med vores slogan People in Architecture”, siger partner og arkitekt MAA Per Fischer.

I mere end 40 år har Arkitema præget og skabt fysiske miljøer. Planlagt bydele, tegnet, indrettet og opført byggerier – altid med fokus på mennesker.


Nordstjerneskolen sætter eksempel

Nordstjerneskolen har et markant skulpturelt centrum. Et stort rødt møbel, der med trapper og små nicher skaber alternative læringsrum, hvor børnene kan mødes og hvor netop børnene og læringen er i centrum. På samme måde er regeringens arkitekturpolitik fokuseret på at sætte mennesker i centrum.


“Vi skal bygge for mennesker. Vi skal skabe byer og steder, hvor det er godt at være, hvor vi kan møde hinanden i stimulerende omgivelser, og hvor bygningerne samtidig er en del af løsningen på udfordringer inden for blandt andet vækst, energi og fraflytning”, udtaler kulturminister Marianne Jelved.


Regeringens arkitekturpolitik er udarbejdet med mennesker i centrum. Her skal fire indsatsområder og 64 konkrete initiativer skabe bedre rammer for danskernes oplevelse af arkitektur og byrum.


Læs mere om Nordstjerneskolen her

http://arkitema.dk/projekter/laering/nordstjerneskolen/#!http://arkitema.dk/projekter/*!sword:nordstjerne


Læs mere om den nye arkitekturpolitik her

http://kum.dk/Temaer/Regeringens-arkitekturpolitik/

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990