Gå til indhold
Arkitema College: Et meningsfuldt link mellem uddannelse og erhvervsliv

Nyhed -

Arkitema College: Et meningsfuldt link mellem uddannelse og erhvervsliv

Hos Arkitema Architects har man allerede i 2010 indført et unikt, tilrettelagt undervisningsforløb for firmaets praktikanter. Arkitema College er et internt undervisningsforløb, som etablerer et meningsfuldt link mellem konstruktør- og arkitektuddannelserne og erhvervslivet. 

Det er studiestart, og endnu et hold arkitektstuderende har for seks måneder skiftet skolebænken ud med kontorstole i den virkelige verden. De er startet i praktik. Hos Arkitema Architects bliver alle praktikanter en del af Arkitema College, som ud over dagligdagens projekter, skal give dem en grundig indføring i almen tegnestuepraksis. 

Hos DANSKE ARK ser man initiativer som Arkitema College som et relevant supplement til landets arkitektuddannelser:

“Tiltag som Arkitema College tyder på en høj grad af professionalisme, og der er ingen tvivl om, at systematiserede forløb, som det Arkitema tilbyder, gør virksomheden til en endnu mere attraktiv praktikplads for de studerende," fastslår Nynne Lundt, chefkonsulent hos Danske Arkitektvirksomheder.

Det handler om læring
Målet med Arkitema College er at skabe et meningsfuldt link mellem arkitekt- og konstruktøruddannelserne og den praksis, som nyuddannede møder, når de skal ud i deres første job.

“Intentionerne bag deciderede undervisningsforløb hænger godt sammen med de signaler, vi får fra arkitektskolerne om øgede krav til selve læringsindholdet i praktikperioden,” vurderer Nynne Lundt.

For en tidligere praktikant og deltager på Arkitema College, Rikke Guldhammer Mogensen, har forløbet også gjort overgangen fra studie til erhvervsliv lettere:

“Igennem Arkitema College fik jeg indsigt i tegnestuens generelle praksis, hvilket var med til at gøre springet fra studie- til erhvervslivet mere flydende. Undervisningen udfoldede emner, som ikke var blevet berørt på skolen - emner og realiteter man som nyuddannet ellers først møder på det første job. Arkitema College gav et forspring og en ro i at skulle gå fra at være studerende til nyuddannet,” fortæller hun.

Om Arkitema College
En time om ugen samles praktikanter på kontorerne i både Aarhus og København, og får undervisning i forskellige erhvervsrelevante emner, eksempelvis tegnestuepraksis, myndigheder, konkurrencer, BIM, økonomi eller fagspecifik praksis inden for f.eks. sundheds- eller læringsområde. Viden som er basal, og meget vigtig, når man skal arbejde på en stor, dansk tegnestue. 

Derudover inviteres praktikanterne med på studietur, hvor de besøger en række af Arkitema Architects' egne byggerier. Tegnestuens mest erfarne projektledere og kreative ledere har ansvaret for undervisningen, der er inddelt i moduler.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990