Gå til indhold
Arkitema College gør Arkitema til den foretrukne praktikplads for arkitekter og konstruktører

Nyhed -

Arkitema College gør Arkitema til den foretrukne praktikplads for arkitekter og konstruktører

Mens ledigheden blandt nyuddannede arkitekter stiger, søger Arkitema at sikre sig de bedste og mest motiverede arkitekter og konstruktører som tegnestuens fremtidige medarbejdere. Arkitemas ambition er at være det foretrukne praktiksted, så studerende fra konstruktør-, civilingeniør- og arkitektuddannelserne søger plads hos Arkitema, før de søger andre arkitektfirmaer.

Ulrik Dybro, der er arkitekt og produktionschef hos Arkitema, forklarer at Arkitema støtter undervisningsinstitutionernes officielle praktikforløb ved at tage 7-9 praktikanter pr. semester i Århus mens tegnestuen i København tager omkring seks personer i praktik pr. semester. Dette antal gør det muligt for de studerende at opnå et internt fællesskab, da de udgør en hel gruppe, der er her på fælles forudsætninger.

Arkitema College
I Aarhus har tegnestuen lavet en intern uddannelse for de studerende – Arkitema College. En gang om ugen undervises de studerende i emner som tegnestuepraksis, BIM, plan og landskab, læring, sundhed, konkurrencer og meget mere.
Som arkitektpraktikant Betinna Pliniussen, der netop har afsluttet et halvt år praktik på tegnestuen i Aarhus, forklarer: “Det er super interessant og meget relevant information, men det er også et godt forum til at møde de andre praktikanter i huset og til at opdyrke en faglig dialog. Vi bliver bevidste om de mange aspekter arkitektvirksomheden rummer og om hinandens kompetencer”.

Et lærerigt og positivt praktikforløb
Ulrik Dybro fortæller, at Arkitema tilbyder de studerende en seriøs tilgang til deres praktik med skriftligt formulerede læringsmål, løbende evalueringer og mulighed for stor diversitet i opgaverne. “Vores mål er at gøre praktikanterne klogere på, hvad det vil sige at arbejde på en stor dansk tegnestue, og at gøre dem til ambassadører for Arkitema”, pointerer Ulrik Dybro.
Konstruktørpraktikant Simon Dagø blev kastet direkte for løverne og blev allerede første dag sat på en rigtig sag. “Selvfølgelig var jeg lidt nervøs til at starte med, men jeg fik god feedback og kunne hurtigt mærke, at jeg godt kunne være med, fortæller Simon, og fortsætter: “det har været lærerigt for mig at se, hvordan projektet bliver tegnet om igen og igen i løbet af forløbet. Det er ikke bare et enkelt skud som på skolen. Jeg tror, vi har tegnet mit projekt om fire gange på grund af forskellige ændringsønsker fra bygherren”.

Både Simon og Betinna er meget begejstrede for deres netop afsluttede praktikforløb. “Jeg må sige, at mine forventninger er blevet mere end indfriet, siger Simon og fortsætte; “Jeg har glædet mig til at komme på arbejde hver dag”. Mens Betinna supplerer: “Jeg har lært mere end på et normalt semester. Jeg er blevet udfordret – og samtidig blevet taget seriøst – det har været godt”, afslutter hun.

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990