Gå til indhold
Arkitema er prækvalificeret i konkurrencen om fremtidens gårdhaver

Nyhed -

Arkitema er prækvalificeret i konkurrencen om fremtidens gårdhaver

I løbet af de næste tre år vil Københavns Kommune søsætte et demonstrationsprojekt, der skal være et bud på fremtidens innovative gårdhave. Arkitema er blandt de fem teams, som er prækvalificeret i den prestigefyldte konkurrence.

Københavns Kommune har søsat et demonstrationsprojekt, som skal gennemføres over tre år, i Skt. Kjelds-kvarteret på Østerbro i København. Den udbudte opgave omfatter udviklingen og gennemførelsen af en fælles gårdhave, der skal give et bedre indblik i fremtidens gårdhaveløsning. Arkitema er i et team med Habitats og Orbicon prækvalificeret i konkurrencen.

Demonstrationsprojektet skal være et eksempel på, hvordan man kan klimasikre byen mod de stadigt større mængder regnvand, som man forventer i fremtiden.

Integrerede regnvandsløsninger

Projektet skal bidrage til udviklingen af rekreative og integrerede LAR-løsninger, der i fremtiden skal kunne anvendes i Københavns mange andre gårdhaver. LAR står for Lokal Afledning af Regnvand. Desuden skal projektet skabe gode rekreative løsninger for beboerne.

Demonstrationsprojektet om fremtidens gårdhave skal udvikles i et innovationsforløb sammen med beboere, Københavns Kommune og andre relevante samarbejdspartnere.

Vinderen af konkurrencen vil blive afgjort i slutningen af 2013.


Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990