Gå til indhold
Arkitema er prækvalificeret til stor og prestigefuld byudviklingsopgave

Nyhed -

Arkitema er prækvalificeret til stor og prestigefuld byudviklingsopgave

Området omkring Hedehusene Station skal udvikles i løbet af 2014. Her skal en helt ny og ambitiøs forstadstype vokse frem. Arkitema er prækvalificeret i konkurrencen med to andre teams. I alt søgte 11 teams om prækvalifikation.


NærHeden - fremtidens forstad

Det nye byudviklingsprojekt er døbt NærHeden og har som ambition at nytænke forstaden. I NærHedens pressemeddelelse står der:

Hvordan sprænger NærHeden fordommene om en forstad? Sådan lyder et af de spørgsmål, der skal besvares i et såkaldt parallelopdrag om NærHeden, den nye stationsnære bydel i Hedehusene. Målet med parallelopdraget er at skabe en udviklingsplan for den nye by, som kombinerer de bedste idéer fra de tre holds arbejde (kilde: www.nærheden.dk).

Arkitema og to andre teams skal nu i gang med hvert deres visionære forslag til forstadsbyen. Og NærHeden ser frem til at se resultatet af forslagene:

”Det er nogle rigtig spændende profiler, der nu går i gang med at arbejde med NærHedens udviklingsplan, så vi har høje forventninger til holdenes evne til at arbejde innovativt og tværfagligt med opgaven”, forklarer projektdirektør for NærHeden Ole Møller (kilde: www.nærheden.dk)


Arkitemas vision for NærHeden

“I Arkitemas øjne er fremtidens forstad – modsat 1960’ernes urbane spredning – ikke karakteriseret ved monofunktionelle og statiske bylandskaber, men ved spændende, uforudsigelige og dynamiske relationer” forklarer Stig Ammitzbøll Jørgensen, der er arkitekt og kreativ leder hos Arkitema.

“Byens rum – i urban og landskabelig forstand – skal bringes i spil som multifunktionelle mødesteder, hvori NærHedens brand som attraktiv, sund livskvalitet-baseret by udfoldes” afslutter han.

Arkitema er en del af et solidt team, der består af følgende firmaer: Karres en Brands, Smith Innovation, Orbicon, Social Action, Open Air Neighborhood, Lin Skaufel samt Viatrafik.


Mere om NærHeden

NærHeden udvikles i et partnerskab mellem Høje Taastrup Kommune og Realdania By. NærHeden skal være et forbillede for fremtidens bæredygtige forstad og central for udviklingen af Hedehusene. Her skal by, natur og landskab tænkes som en helhed. Det er planen at opføre 4.200 boliger, og dermed rumme op mod 10.000 indbyggere.


Læs mere på

http://www.nærheden.dk

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990