Gå til indhold
Arkitema prækvalificeret til projektkonkurrencen om Holbæk Arena

Nyhed -

Arkitema prækvalificeret til projektkonkurrencen om Holbæk Arena

Idrætsfaciliteterne i Holbæk by er generelt nedslidte. Derfor har byrådet gennemført en visionsfase og senest har byrådet udvalgt deltagerne til arkitektkonkurrencen om en ny arena, hvor nøgleordene er fleksibilitet, åbenhed og rummelighed. Arkitema og Arkitema Plan & Land har dannet team med Effekt og ingeniør Dress und Summer.

Konkurrencen omfatter en masterplan, der indeholder en samlet plan for Holbæks idrætsfaciliteter, herunder også de nødvendige infrastrukturanlæg. Et masterplanområde på 42 ha.
Masterplanen skal i hovedtræk omfatte en central bygning, svømmehal, skøjtehal, cykelhal, spring- og motorikhal, bevægelsessale, atletikfaciliteter, løbe- og vandreruter, lege- og danseområder, amfiteater, fodboldstadion, boldspilsbaner, tennisanlæg, BMX-bane, værksteds- og garagebygninger samt rekreative områder.

Kultur- og idrætsbyggeri
- Arkitema har opført en række væsentlige kultur- og idrætsbyggerier bl.a. Bellahøj Svømmestadion og SE Arena i Vojens, fortæller Dorthe Keis, arkitekt og associeret partner i Arkitema - og fortsætter; vi har netop afleveret tilbudskonkurrence om Gentofte sportspark og er derfor meget bevidste om vigtigheden om at opgradere, nytænke og udvikle idræt- og bevægelsesrum. Samtidig har vi en lang erfaring med at nytænke læringsrum, og vi er netop optaget af koblingen mellem læring, idræt og kultur i det offentlige rum. Derudover er vi vant til at arbejde med sundhedsfremmende arkitektur, hvilket er et andet vigtigt aspekt, når bl.a den selvorganiserede idræt skal understøttes, slutter Dorthe Keis, der ser frem til det videre forløb i teamet.

Den 19. december 2012 afholdes det første orienteringsmøde med en besigtigelse af konkurrenceområdet.

I alt er fem teams prækvalificeret. Ud over Arkitema er Cobe, 3XN, Henning Larsen Architects samt  Dorte Mandrup Arkitekter og Designere udtaget til projektkonkurrencen.

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990