Gå til indhold
Arkitema skal udføre nye laboratorier på Kolding Sygehus

Nyhed -

Arkitema skal udføre nye laboratorier på Kolding Sygehus

Arkitema har sammen med ingeniørfirmaet Grontmij vundet opgaven om udførelse af ca. 1.700 m² nye laboratorier i en eksisterende bygning på Kolding Sygehus.

Fra centralkøkken til moderne laboratorier

Kolding Sygehus skal i den fremtidige sygehusstruktur dække et område med omkring 300.000 indbyggere i Region Syddanmark. Det betyder en væsentlig produktionsforøgelse i forhold til i dag. Samtidig skal sygehuset tilpasses nye funktioner og patientforløb. Et led i denne tilpasning er en udvidelse af laboratoriefunktionen - det eksisterende centralkøkken skal udvides og omdannes til moderne laboratorier.

“Arkitema har igennem mange år udført laboratorierbyggerier. Bl.a. for Fertin Pharma, Statens Serum Institut og på DTU i Lyngby”, fortæller Carsten Jensen, kreativ leder hos Arkitema.

“Også i vores igangværende sygehusprojekter som DNV Gødstrup ved Herning og Østfold Sygehus i Norge projekterer vi højteknologiske og fremtidssikrede laboratorier. Vi har derfor de nødvendige kompetencer til at omdanne Kolding Sygehus’ centralkøkken til en topmoderne laboratoriebygning”, fortsætter Carsten Jensen.

For at sikre at den nye laboratoriebygning lever op til nutidens og fremtidens krav og funktioner, er byggeprogrammet udført sammen med en brugergruppe fra det nuværende laboratorium, der har bidraget til at opstille kravene til en moderne laboratoriebygning.


Data

Adresse: Skovvangen, Kolding

Omfang: 1.700 m²

Bygherre: Region Syddanmark

Arkitekt: Arkitema

Ingeniør: Grontmij

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990