Gå til indhold
Arkitema Sundhed: Holstebro Kommune har valgt det endelige forslag til nyt sundhedscenter

Nyhed -

Arkitema Sundhed: Holstebro Kommune har valgt det endelige forslag til nyt sundhedscenter

Center for Sundhed bliver omdrejningspunktet i Holstebro Kommunes fremtidige sundhedstilbud og bliver med sine 11.000 m² et af de største sundhedshuse i Danmark. Nu har kommunen valgt det endelig forslag, der skal udføres af Arkitema.

Det nære sundhedsvæsen

Center for Sundhed Holstebro skal kombinere regionale, praktiserende og kommunale funktioner under samme tag. En række ikke-specialiserede behandlingstilbud, der med fordel skal foregå i nærmiljøet. Med det nye sundhedscenter får Holstebro et lokalt og moderne sundhedstilbud, der i sin arkitektur fremmer synergi og sundhed. Sundhedscentret har et samlet budget på 224 millioner kroner.

Helende arkitektur

I Center for Sundhed skal læger, sygeplejersker og terapeuter arbejde side om side. Således bliver det nye sundhedscenter et hus, hvor tværfagligheden er i fokus. Derudover bliver huset fleksibelt, så det både fungerer som modtagelse for sundhedsrelaterede besøg og i forbindelse med større sports- og kulturarrangementer i arenaen, som sundhedscentret deler caféområde med. Det centrale ankomstrum bliver lyst og imødekommende med et stort ovenlys og med balkoner og gangbroer, der er med til at etablere et dynamisk og åbent miljø. Desuden vil sundhedscentret tilbyde et stort udvalg af attraktive opholdsarealer og et materialevalg, der har oprindelse i den nordiske arkitektur. Også god akustikregulering og skiftende arrangementer er med til at skabe et miljø, der nedtoner oplevelsen af institution.  

22 ansøgere bød på opgaven som totalrådgiver for byggeriet. Herefter blev fem udvalgt til videre evaluering. Siden valgte kommunen at gå videre med Arkitema som totalrådgiver og Niras som underrådgiver på opgaven. Arkitema og Niras har nu færdiggjort tre skitseforslag, hvoraf det ene er valgt til endelig udførelse.

Fakta

Adresse: Hostrupsvej, Holstebro

Omfang: ca. 11.700 m²

Opførelsesår: 2013-2017

Bygherre: Holstebro Kommune og i samarbejde med Region Midtjyllan

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990