Gå til indhold
Arkitema videre til finalen i konkurrencen om det nye Sct Hans Hospital

Nyhed -

Arkitema videre til finalen i konkurrencen om det nye Sct Hans Hospital

Tre ud af i alt seks teams er videre til den afgørende fase i konkurrencen om det nye retspsykiatriske sygehus Sct. Hans i Roskilde.

Det nye retspsykiatriske sygehus skal opføres på en 40.000 kvm stor grund, der skråner 12 meter svarende til tre til fire etager. Fra grunden er der udsigt over Roskilde Fjord. Ultimo juni vil et af de tre teams blive kåret som den endelige vinder af projektkonkurrencen om projekteringen af det nye psykiatribyggeri, der får et areal på 25.000 kvm. Byggesummen ligger på 550 mio.
kroner.

Et effektivt og venligt forslag
I dommerbetænkningen beskrives Arkitemas forslag bl.a. således: “Forslaget fremstår med en klar symmetrisk struktur, som resulterer i et velfungerende anlæg med effektive forsyningsveje og med venlige og overskuelige adgangsveje. Samtidigt lykkes det at skabe et anlæg, som fokuserer på landskabets relation til beboerne og personalet, og som elegant formår at inddrage naturen i uderummene.
Det er også en kvalitet, at bebyggelsens aksiale og symmetriske opbygning formår at indpasse sig i landskabets terrænspring som en naturlig fortsættelse af plateauet og af Campus-strukturen i Sct. Hans Øst. Bygningernes indbyrdes proportioner kombinerer parcelhusets lille skala med de store eksisterende bygningsvoluminer i området”.

Alle konkurrenceforslag kan fra 4. februar til 8. marts opleves i administrationsbygningen på Psykiatrisk Center Sct. Hans på hverdage mellem kl. 10.00 og 14.00.

Data

Bygherre: Region Hovedtaden Psykiatri
Omfang: 25.000 kvm.
Arkitema er i team med Moe & Brødsgaard

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990