Gå til indhold
Arkitema vinder endnu en stor renoveringsopgave

Nyhed -

Arkitema vinder endnu en stor renoveringsopgave

I team med Enemærke & Petersen, Danakon og Spangenberg & Madsen har Arkitema vundet opgaven om en omfattende renovering af 373 rækkehuse i Næstved. Renoveringen skal fremtidssikre området, så det forbliver attraktivt for moderne familier og samtidig højner tilgængeligheden i boligerne.


En fremtidssikret renovering

Birkehegnet ligger i den sydlige del af Næstved og er opført i årene 1979-1982. Nu skal området renoveres. En gennemgribende renovering med en samlet budgetramme på 160,9 millioner kroner. Hermed opstår Birkehegnet om få år som de attraktive rækkehuse, de var, da de i sin tid blev opført. Ud af de 373 boliger bliver 85 omdannet til tilgængelighedsboliger.


Succesrige renoveringsopgaver

Renoveringen af Birkehegnet indgår som endnu en renoveringsopgave i rækken af renoveringsopgaver, som Arkitema har vundet i de seneste år. Bl.a. den visionære renovering af Riddersborgparken i Nakskov, gårdhavehuse i Albertslund Vest, Langkærparken , der inkluderer et forsøgsprojekt omkring energirenovering, samt helhedsplanen for Rosenhøj i Viby Syd.


Liv i og mellem husene

Projektet omfatter tag- og facaderenovering samt etablering af ventilation i de 373 boliger. Derudover skal bebyggelsens 8 fælleshuse gennemgå facade- og tagrenoveringer samt mindre istandsættelses- og ombygningsarbejder.

Renoveringen omfatter også en renovering af udearealerne. Her skal livet imellem husene sikres ved nye haveplaner samt multibaner, der kan skabe et område med attraktioner og rig mulighed for forskellige aktiviteter. Samtidig bliver udearealerne terrænreguleret omkring de 85 tilgængelighedsboliger.


Data

Adresse: Birkehegnet 1-382, Næstved

Omfang: 373 boliger, 30.000 m²

År: 2014-2016

Bygherre: BoligNæstved

Arkitekt: Arkitema

Ingeniør: Danakon og Spangenberg & Madsen

Entreprenør: Enemærke & Petersen AS


Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990