Gå til indhold
Arkitema vinder Helhedsplan for Hov Havn

Nyhed -

Arkitema vinder Helhedsplan for Hov Havn

Odder Kommune ønsker at udvikle havnen i Hov, så den kan styrke kommunens attraktionsværdi for både turister, nye borgere og nye virksomheder. Arkitema er nu udpeget som den tegnestue, der skal tegne fremtiden for Hov Havn.


Vigtig helhedsplan for kommunen og for Hov

Hov ligger i et af Østjyllands smukkeste områder. Omkranset af skove og med vandet og havnen som den største og vigtigste attraktion – for både borgere og besøgende. Arkitema har nu fået tildelt opgaven med at udarbejde en helhedsplan for Hov Havn - en både spændende og kompleks opgave.

Forretningsområdechef for Arkitemas plan- og landskabsafdeling Urban Design, Stig Ammitzbøll Jørgensen, fortæller om Arkitemas forslag til helhedsplanen: “For at sikre, at helhedsplanen bliver både brugbar og realiserbar, foreslår vi en proces, der både inddrager borgere, andre interessenter og potentielle investorer. Her kan vi bl.a. afdække, hvor tæt og højt havnen skal bebygges, og hvilke funktioner den udover boliger skal rumme, for at den både blive attraktiv for kommende beboere, for havnens besøgende, men også for potentielle investorer”.


En havn med endnu mere liv

I helhedsplanen præsenteres spændende og unikke udemiljøer omgivet af bygninger, som rummer gode boliger, der orienterer sig mod både solen og vandet. Den fremtidige havn skal blive et område for alle i Hov og for de mange turister, der besøger havnen. Et havnemiljø, der summer af liv, og som skaber sammenhæng mellem byen, trafikhavnen og lystbådehavnen.

Helt konkret består helhedsplanen af en beskrivelse af havnens omfang og placering af ny bebyggelse til boliger og evt. erhverv, samt en beskrivelse af hele infrastrukturen og parkeringen ved havnen. Derudover rummer helhedsplanen en landskabelig behandling af udearealer, en havnepromenade samt udpegning af bebyggelser, miljøer og udearealer, der evt. skal bevares.


I alt deltog fem arkitektfirmaer i tilbudskonkurrencen, der blev afgjort ud fra arkitektoniske, funktionelle, tekniske og kreative kvaliteter, men også ud fra økonomien i forslaget.


Data

Adresse: Hov Havn, 8300 Odder

Omfang: Arealet mellem Hov Færgehavn og Hov Lysbådehavn

Bygherre: Odder Kommune

Årstal: 2013

Arkitekt: Arkitema

Landskab: Arkitema

Byplanlægning: Arkitema

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990