Gå til indhold
Arkitema vinder udbud om renovering af Solbjerg Have

Nyhed -

Arkitema vinder udbud om renovering af Solbjerg Have

Arkitema har sammen med ingeniørfirmaet Wissenberg vundet udbuddet om totalrådgivning af renoveringen af bebyggelsen Solbjerg Have på Frederiksberg. Stedets arkitektoniske udtryk skal bevares, mens bebyggelsen skal energioptimeres og indeklimaet forbedres.

I alt fem teams afgav tilbud på opgaven om renovering af Solbjerg Have.

En kompleks opgave

Solbjerg Have er oprindeligt tegnet af Fællestegnestuen A/S og opført i 1979. Bebyggelsen rummer 328 almene boliger, et plejehjem, beskyttede boliger samt børneinstitution.

“Det er en meget kompleks opgave, fordi der er så mange forskellige interessenter med forskellige behov og ønsker. Vi skal derfor bruge meget tid på brugerinddragelse og proces,” fortæller Bendt Almvig, der er partner hos Arkitema, og fortsætter:

“Vi vil sætte alle kræfter ind på, at der etableres et godt samarbejdsklima om realisering af helhedsplanen for Solbjerg Have, så bebyggelsen også i fremtiden vil være et attraktivt boligtilbud med et fornuftigt, tidssvarende energiforbrug og et sundt indeklima.”

Arkitema og Wissenberg fik højeste point på kriteriet organisation. I bedømmelsen lyder det: “God beskrivelse af kvalitetssikring og risikostyring [...] God beskrivelse af kommunikationsværktøjer helt til vejs ende med beskrivelse af afleveringsproces og beboerinfo.”


Det arkitektoniske udtryk bevares

Projektgruppens tilgang til renoveringen af Solbjerg Have udspringer af en stor respekt for bebyggelsens arkitektoniske udtryk. Med sine private terrasser, der ligger sig som trapper på facaden, udgør bebyggelsen en karakteristisk eksponent for 1970’ernes visioner om det gode liv i byen. Derudover har Solbjerg Have et markant og sammensat facadeudtryk bestående af beton, eternit, tegl og træ.

Bebyggelsens facader skal energioptimeres, og byggeskader udbedres, samtidig med at bebyggelsens form og udtryk bevares. Derudover skal indeklimaet forbedres, da der har været problemer med træk og fugt.

Arkitema er totalrådgivere på projektet, mens Wissenberg er underrådgivere. Renoveringen påbegyndes i 2014.



Data:

Adresse: Finsensvej, Frederiksberg

Bygherre: KAB

Omfang: I alt 45.904 m² - 328 almene boliger, 79 beskyttede boliger, plejehjem og børneinstitution.

År: 2014-2016

Arkitekt: Arkitema

Ingeniør: Wissenberg


Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990