Gå til indhold
Boligliv i balance. Arkitema Architects prækvalificeret til ambitiøs udviklingsopgave

Nyhed -

Boligliv i balance. Arkitema Architects prækvalificeret til ambitiøs udviklingsopgave

Hvordan sikrer vi et boligliv i balance - også i de udsatte boligområder? Hvordan kan de fysiske omgivelser sikre trygge og livsbekræftende rammer for det gode liv?


Fra udsat til værdsat

Danmark har en i international sammenhæng unik almen boligsektor. Men særligt de såkaldte udsatte boligområder – er udfordret. Flere steder, blandt andet i Vollsmose og Værebro Park, oplever kommunerne, at man trods ambitiøse indsatser over mange år ikke opnår de ønskede forandringer.

Det har en række parter valgt at gøre noget ved. Helt konkret er Arkitema Architects i team med Orbicon og Lendager Arkitekter prækvalificeret til at afgive tilbud på at udvikle nye tilgange til arbejdet med strategisk byplanlægning og arkitektur i udsatte boligområder. Med udgangspunkt i to konkrete boligområder: Værebro Park beliggende i Gladsaxe Kommune og Vollsmose beliggende i Odense Kommune. Her skal anbefalingerne til konkrete fysiske forandringer, være med til at pege på generelle anbefalinger, der kan udvikle og fremtidssikre de almene boligområder. Boligområder og beboere skal opleve en forandring fra udsat til værdsat.


Læs mere om projektet på Realdanias hjemmeside

Læs mere om to udviklingsopgaver, inden for udsatte boligområder, som Arkitema Architects lige nu opfører i dels Viby J og Nakskov.

Viby Syd

Søhusene


Parterne i projektet

Realdania, Gladsaxe Kommune og Odense Kommune samt DAB, GAB, Fyns almennyttige Boligselskab og Civica.

Emner

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990