Gå til indhold
Fremtidens etagebolig er her nu!

Nyhed -

Fremtidens etagebolig er her nu!

Nu er fremtidens etageboliger i Horsens indflytningsklare. Boligerne er tegnet af Arkitema med Beringsgaard Andelsboligforening som bygherre og med støtte fra Socialministeriet og Horsens Kommune. I boligerne er der lagt stor vægt på fællesarealer og grøn energi, som skal få beboerne i dialog med hinanden. Igennem boligens touch-skærm, en Samsung tablet, kan beboerne bl.a. se deres energiforbrug og se hvordan tagets solceller er med til at reducere deres husleje. Tablet’en skal også medvirke til en bedre kommunikation til boligforeningen, men også internt beboerne  imellem. 

En alternativ boform
Baggrunden for Fremtidens etageboliger er, at en undersøgelse afviklet i Horsens for ni år siden afdækkede at 60 procent af områdets beboere boede alene. Derfor besluttede Beringsgaard Andelsboligforening og Horsens kommune at igangsætte en alternativ boform. En boform til det moderne bymennesker, hvor miljø og fællesskab er i fokus.

”Der er slået mange streger siden 2003, men boligerne opfylder den vision, vi havde for ni år siden. Og det sjove ved det er, at det, der var visionært dengang, stadig er det i dag,” udtaler Lene Krogh, arkitekt for Horsens Kommune.

Fællesskab og teknologi
Boligerne tilbyder beboerne det samme som almene lejligheder, men oven i det bliver de en del af et byggeri, hvor der er flere fælles mødesteder, og hvor grøn energi er med til at holde udgifterne nede samtidig med, at den holder beboerne sammen.
Moderne teknologi skal hjælpe beboerne med at blive fortrolige med varme-, vand- og elforbrug.  Via lejlighedens touch-skærm er det muligt at holde øje med forbruget, booke tid i vaskerummet, i fælleskøkkenet eller i hobbyværkstedet. Alle aktiviteter og lokaler er placeret i bygningens stueetage, hvor der er aktivitet, og man på den måde møder sine naboer naturligt.

”Fælles tagterrasse, fælles gæsteværelser, indbydende udeområder og moderne teknologi skal gøre det muligt at lave en ny boligform, der indbyder til tættere dialog naboerne imellem, og derved skaber flere sociale rum end i den traditionelle bolig,” siger Rolf Kjær, kreativ leder hos Arkitema og fortsætter:
”Det skal være muligt for beboerne at dele information om deres energiforbrug med hinanden, og derved skabe et fælles ansvar om at nedsætte energiforbruget. Det skal medvirke til at påvirke den sociale adfærd i en fælles, grønnere og mere bæredygtig retning”.  

Data
Adresse: Vestergade 7-21, Horsens
Bygherre: Andelsboligforeningen Beringsgaard
Opførelsesår: 2012
Omfang: 3.696 m² + fuld p-kælder
Arkitekt: Arkitema
Ingeniør: Rambøll, Horsens

Andre rådgivere: Proceskonsulent: Plan & Proces

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990