Gå til indhold
God arkitektur giver Ishøjs borgere tryghed

Nyhed -

God arkitektur giver Ishøjs borgere tryghed

Årets arkitekturpris i Ishøj Kommune gik i år til Arkitema Architects, som har udarbejdet området omkring Ishøj Station. I vurderingen af projektet ligger dommerkomiteen og Ishøjs Borgmester, Ole Bjørstorp, stor vægt på at stationen nu giver en mere sammenhængende bymidte, samt at belysningen er med til at gøre opholdet på pladsen mere trygt.

”Vi takker mange gange de involverede, for at de har løst opgaven så flot. Både at I har løst opgaven med at gøre Ishøj Kommune til et trafikalt knudepunkt med unikke sikrer trafikale løsninger, men vi takker også for den flotte belysning, der er med til at give borgerne tryghed, når de færdes i området.

Der er lavet et flot landskab omkring stationen til vores bløde trafikanter, som giver vores borgere sikker og direkte adgang fra Ishøj centrum til Ishøj Station og videre ned til strandområdet,” lyder det fra Ishøjs Borgmester, Ole Bjørstorp, ved prisoverrækkelsen på Ishøj Rådhus.

Opdeling af trafikanter
En vigtig faktor ved ombygningen af stationsforpladsen har været at gøre pladsen tilgængelig og tryg. Dette har man gjort i form af videoovervågning ledelinier, belysning og adgangsveje.

Det er Ishøj Kommunes vision, at alle der færdes på veje og stier oplever, at det er nemt og sikkert at færdes i kommunen, og derfor har man opdelt områderne for dels hårde og dels bløde trafikanter. Et godt eksempel på dette er stitunnellen under Vejlebrovej, der både er oplyst i selve tunnelen og grafisk belyst på hele nedkørslen og opkørslen. Tunnelen giver borgerne en sikker og direkte adgang til byens centrum, uden møde med hårde trafikanter.  

Mere liv i byen
”Belysningen skaber hyggelige rammer for de nye butikker og boliger i området. Pladsens funktion er også, at den skal være med til at skabe mere liv i byens centrum med opholdsmuligheder og butikker.
 
Granitbelægningen, egetræer og belysningen er med til at lægge stemning fra byens centrum ned til stranden. Det gennemgående tema for belysning er vand i form af dråber og bølger, som netop viser borgerne ned til den lokale strand eller tager stranden med op til byen,” siger Stig Ammitzbøll Jørgensen fra Arkitema Architects.

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990