Gå til indhold
Arkitema omdanner Frederiksgade til et levende byrum

Nyhed -

Arkitema omdanner Frederiksgade til et levende byrum

Arkitema har sammen med de forretningsdrivende i Frederiksgade gået sammen om en grøn omdannelse af Frederiksgade. Til duften fra de mange blomsterkasser i et råt og enkelt udtryk og med et bølgende himmelnet som tag håber tegnestuen på, at initiativet lever videre. Også efter festugen.

Frederiksgade et bindeled i Aarhus
Vi mener, at Frederiksgade er perfekt til at binde kulturzonen med blandt andet Aros og Musikhuset sammen med den nye bydel på havnen. En unik passage fra det ene til det andet, fortæller Heidi Hjort Thuesen, Landskabsarkitekt hos Arkitema.
Partner og arkitekt hos Arkitema Kim Risager supplerer: "Vi skal ind i en langsigtet proces. Husk på honeymoon-effekten. Når forelskelsen har lagt sig, kommer det egentlige arbejde med kærligheden. Lad os tænke stort - så Frederiksgade bliver gjort ordentlig tilgængelig og nærværende. Hele vejen igennem. Så vi alle får et nyt rum. Aarhus siger, byen vil det hele. Yes, vi er blevet Kulturhovedstad.. Men lad os nu lave den endelige strategiske proces færdig for Frederiksgade. Tænke det igennem på lang sigt. For Frederiksgades skyld. For hele byens skyld", afslutter Kim Risager.

Projektet er lavet i Festuge-regi i samarbejde med FO-Aarhus og Idébutikken, Aarhus.

Reference/samarbejdspartnere:
Center for urbankunst v. Nicolai Juhler og kunstner Nikolaj Recke

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990