Gå til indhold
Grønt lys for Uptown Nørrebro

Nyhed -

Grønt lys for Uptown Nørrebro

Københavns Borgerrepræsentation vedtog torsdag den 10. december at give vores bygherre Danica grønt lys til at opføre det ambitiøse studieboligprojekt Uptown Nørrebro. De nye studieboliger giver plads til ca. 700 studerende på Borgmestervangen ved Nørrebro Station og består af 6 punkthuse og et 29 etager højt og slankt tårn, som giver Nørrebro et unikt nyt vartegn.

"Med Uptown Nørrebro får vi taget et skridt i den rigtige retning i forhold til den store mangel på studieboliger i København. Vi bliver konstant flere københavnere i byen, og dem skal vi have skabt boliger til. Samtidig kan mere liv øge trygheden i området, hvor udkigspunktet på toppen af den højeste bygning også kan blive et tilløbsstykke for københavnerne. Det bliver spændende at se projektet blive til virkelighed", siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Giver noget tilbage til byen
Uptown Nørrebro er blevet til efter flere års grundige analyser og dialog med bl.a. Københavns Kommune, naboer og Nørrebro Lokaludvalg. Både bygherren og Arkitema Architects er gået nye veje for at skabe et attraktivt studiemiljø, der bygger bro til lokalmiljøet.

" Vi er glade for at kunne tilbyde et moderne studiemiljø til byens studerende og bidrage til en fortsat positiv udvikling på Ydre Nørrebro. Vi har oplevet et godt samarbejde med Københavns Kommune og har taget opgaven om at sætte os ind i lokalområdet og informere borgerne om projektet meget seriøst. Det har vi bl.a. gjort med en udstilling på byggegrunden, der viser den fremtidige udsigt fra toppen af studietårnet, hvor der bliver offentlig adgang. Vi ser frem til det videre samarbejde med alle parter", fortæller Christian E. Olsson, Ejendomschef hos Danica Pension.

Byen mangler studieboliger
Uptown Nørrebro skal være med til at løse byens voksende behov for gode boliger til byens studerende. Studerende i tusindetal står hvert år uden en egnet studiebolig i København, og frem mod år 2025 forventes det, at der kommer 28.000 flere unge til hovedstaden. Den massive mangel på studieboliger har fået bygherren til at investere pensionsmidler for en lille milliard kroner i nye studieboliger på Ydre Nørrebro. Projektet lægger vægt på at integrere de mange nye studerende i en mangfoldig og befolkningstæt bydel i rivende udvikling, og fokuserer på et socialt bæredygtigt by- og boligmiljø, der kan give noget tilbage til byen og borgerne.

Læs mere på www.uptown2200.dk og oplev mini-udstillingen om det kommende Uptown Nørrebro på Borgmestervangen ved Nørreport Station.

Fakta
Uptown Nørrebro forventes at stå færdigt i 2018 med plads til ca. 700 studerende i omkring 500 studieboliger.

Uptown Nørrebro opføres på en eksisterende tom byggegrund på Borgmestervangen – lige over for Mjølnerparken og med adgang til Mimersparken, Nørreport Station og den nye Metro.

Bygherre: Danica Pension

Bygherrerådgiver: MOE Rådgivende Ingeniører

Arkitekt: Arkitema Architects

Entreprenør: KPC

Rådgiverteam: Midtconsult Rådgivende Ingeniører, Agenda Property og 2+1 Idébureau


Om Arkitema boliger
Arkitema Architects har tegnet og opført utallige boliger. Udover Uptown Nørrebro tegner vi i øjeblikket på en lang række interessante boligprojekter som f.eks. Havneøen i Vejle, hvor ni slanke boligtårne skal rejse sig som et nyt vartegn på en ny boligø ud mod fjorden. Derudover er vi arkitekter på det prestigefulde boligprojekt Faste Batteri på Njalsgade i København.

Om Uptown Nørrebro
Byggeriet består af et tårn på 29 etager og 6 punkthuse langs Borgmestervangen. Tårnet vil bestå af blandende funktioner med lejligheder til fx forskere, ph.d.-studerende og mindre studieboliger. De seks punkthuse vil bestå af studieboliger. Alle beboere vil have adgang til et stort fælleshus i et indre grønt anlæg. Lejlighederne indeholder desuden lille køkken med adgang til fælleskøkken og vaskeri. Samtidigt integreres dagligvarebutik, mindre detailhandel og kaffebar/café i projektet.

Om Danica PENSION
Danica Pension er et af Danmarks største pensionsselskaber med en pensionsformue på 358 mia. kroner med næsten 27 mia. kroner i årlige indbetalinger. Danica Pension er et 100 procent ejet datterselskab i Danske Bank-koncernen. Danica Pension investerer i studieboliger for at sikre pensionskunderne et godt langsigtet afkast.

Om mangel på ungdoms- og studieboliger i København
Mange unge vil helst bo i byen. Faktisk er der 35 procent af de studerende, der pendler ud af byen til uddannelsesinstitutioner uden for København. I København blev der i perioden 1995-2012 ikke bygget nye almene ungdomsboliger og kun få private. Men nu er der gang i byggeriet igen. Pt. er der planer om at opføre ca. 4.000 nye ungdomsboliger frem mod år 2019. Cirka halvdelen af de planlagte boliger er almene ungdomsboliger, mens resten er privat byggeri.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale