Gå til indhold
Indvielse af Byretten i Holbæk – tegnet af Arkitema

Nyhed -

Indvielse af Byretten i Holbæk – tegnet af Arkitema

I mandags blev den sidste Arkitema ret serveret for et tilfreds publikum i Holbæk. Ved åbningen udtrykte retspræsidenten stor tilfredshed med den nye retsbygning.

Endelig er byretten under ét tag

Holbæk har i den grad manglet et domhus. Op til denne uge har de boet på forskellige adresser rundt omkring i byen, så de er meget glade for nu at være samlet og være samlet på en central grund i byen. Hos Arkitema er vi også meget tilfreds med det endelig resultat og fremhæver indvielsen som en positiv oplevelse, hvor der herskede en god stemning, og hvor retspræsidenten holdte en personlig og vedkommende tale.

En kvalitetsret
Retten i Holbæk er som retsbygningerne i Kolding, Holstebro og Herning udført med en flot og kvalitetsbevidst finish. Facaderne er udført i en håndstrøgen gul Pettersen tegl, vinduer i rå aluminium, grå-grønlige naturstensgulve og egetræsgulve. Faste møbler og døre ind til retslokalerne er ligeledes udførte i eg. Den klassiske enkelhed får et elegant og moderne modspil i det integrerede kunstprojekt lavet af Tina Ratzer. I det centrale trapperum har hun udført en imponerende udsmykning i flettet tekstil med referencer til vævning. Billedet trapper sig op gennem det lette, lyse og høje foyerrum. Samtidig har Ratzer udført farvesætning i en af retssalene og lavet grafisk udsmykning i ventearealer og i arrestceller. Indretningsprojektet er udført af Arkitema i samarbejde med Ratzer, der har været med til at afstemme farver og tekstiler til møblerne.

Data

Adresse: Domhusstræde, Holbæk
Opførelsesår: 2012
Omfang: 4300m²
Bygherre: Slots- og Ejendomsstyrelsen
Arkitekt: Arkitema
Landskab: Arkitema
Ingeniør: Bascon
Totalentreprenør: A. Enggaard

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990