Gå til indhold
Nordstjerneskolen kåret som årets skolebyggeri 2013

Nyhed -

Nordstjerneskolen kåret som årets skolebyggeri 2013

På en stor konference om byggeri af fremtidens skoler er Nordstjerneskolen kåret som årets skolebyggeri. Nordstjerneskolen i Frederikshavn blev valgt foran fire andre skoleprojekter, som var nomineret af en jury nedsat af Nohr-Con. Juryen fremhævede bl.a. Nordstjerneskolen for dens stærke fokus på bæredygtighed og for skolens imponerende måde at sikre en skole, der etablerer små miljøer i den store skole – i sidste ende var det dog en offentlig afstemning, der afgjorde kåringen.


Juryen udtalte følgende om Nordstjerneskolen

”Med Nordstjerneskolen bliver den store skoles uoverskuelighed imødegået ved sin stjerneform og børnenes mulighed for at blive i det nære område, men også have en kontakt med det fælles. Stærk fokus på bæredygtighed, og det, at det er gjort muligt, at energi og miljøbevidsthed kan læres meget konkret på skolen.”


Over 1.500 deltog i afstemningen, og blandt stemmerne på Nordstjerneskolen lød roserne bl.a.

”Det er en super flot og lækker skole at komme på. Når man kommer ind, bliver man mødt af skolens hjerte, som signalerer, at dette er et rart sted at være. Er super glad for, at mine børn er så heldige at gå på Nordstjerneskolen.”


”Jeg vælger Nordstjerneskolen, fordi der er tænkt på barnets trivsel, læring og samspil med andre børn på samme alderstrin, men også med hele skolen. Der er tænkt på bæredygtige løsninger i hele byggeriet, der direkte kan bruges i undervisningen. En skole man kan lære noget af!”


”Skolen har helt sin egen charme og fremtidens stil i sig. Virkelig før sin tid. Utrolig smukt og fantastisk bygningsværk.”

Se video om skolen her

Nordstjerneskolen i Frederikshavn


Data

Bygherre: Team OPS, bestående af MT Højgaard og DEAS

Arkitekt: Arkitema A/S, Arkinord A/S

Kunstnerisk udsmykning: Artspot

Ingeniør: Brix & Kamp A/S, MT Højgaard A/S Design & Engineering


De 5 nominerede skoleprojekter

Nordstjerneskolen (Frederikshavn), Utterslev skole (København), Vilhelmsro skole (Fredensborg), Tjørring skole (Herning), Oplevelsesplaneten på Tinglev skole (Aabenraa).



Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990