Gå til indhold
Ombygning af Moesgård Museum

Nyhed -

Ombygning af Moesgård Museum

Moesgård Museum er i gang med at bygge et helt nyt museum tegnet af Henning Larsen Architects, der svarer til moderne museumsdrift med god formidling af skiftende særudstillinger og faste samlinger. Derfor rykker hele udstillingsdelen ud af de smukke gamle bevaringsværdige bygninger, der herefter skal ombygges og renoveres, der efterfølgende skal bruges til universitetsformål.

Bevaringsværdige og fredede bygninger
Bygningerne i Moesgårds bygningsanlæg har forskellige bevaringsværdier og fredningsforhold og kræver derfor et overordnet arkitektoniske greb samt en bevidst restaureringsholdning, der omfatter hele anlægget. Ombygningen og renoveringen omfatter bl.a. nye lokaler til konserveringsafdelingen, nyt bibliotek i de gamle udstillingslokaler i sydfløjen, nye undervisnings-, grupperum og kantine i nordfløjen samt nye kontorarealer og arkivfunktioner i sydfløjen.

Denne nye spændende og udfordrende opgave har Arkitema vundet i team sammen med Erik Einar Holms Tegnestue samt Viggo Madsen, der er totalrådgiver på projektet. Renovering og ombygning forventes at stå færdig i 2013.

Data
Adresse: Moesgård Allé, Højbjerg
Omfang: 6000m2
Bygherre: Moesgård Museum og Aarhus Universitet
Arkitekt: Arkitema og Erik Einar Holms Tegnestue
Landskab: Arkitema
Totalrådgiver og ingeniør: Viggo Madsen
Opførelsesår: 2012-13

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990