Gå til indhold
Rejsegilde på Vibeengskolen i Haslev

Nyhed -

Rejsegilde på Vibeengskolen i Haslev

I denne uge rejste flaget sig over Vibeengskolen. En helt ny 3-sporet skole, der skal rumme 500 elever på indskoling- og mellemtrinniveau. Skolens primære fokus er at integrere bæredygtighed og pædagogik i en lavenergi-skole i Energiklasse 1.

 

Moderne læringsmiljøer

Der var god stemning til rejsegildet, hvor både håndværkere bygherre, borgmester og kommunaldirektør udtrykte begejstring for den kommende skole. Alle tror på at skolen bliver helt specielt med sit høje bæredygtige ambitionsniveau og sine moderne læringsmiljøer. Til rejsegildet stod skolens karakteristiske takkede tag flot frem og lover godt for sensommeren 2013, hvor skolen ibrugtages. Taget bryder skolen ned i mindre skala og er samtidig programmeret efter energiudnyttelse med sedum tag og solceller. Den røde farve er endnu ikke synlig, men med tiden vil facadeplader i forskellige røde nuancer udgøre facaden.

Med udsigt til Haslev

Til rejsegildet var det muligt at gå op på førstesalen og opleve udsigten ind til Haslev by. Skolen ligger på det højeste sted på grunden og sikrer dermed en visuel kontakt til Haslev som borgerne i byen er glade for. Også landskabet omkring skolen integreres i læringen og blive samtidig en stor attraktion for hele området. Rundt omkring i landskabet etableres læringsstationer, der er støttet af Lokale - og anlægsfonden - alle kan dermed bruge dem og lære i området.


Data

Adresse: Haslev, Midt Sjælland
Omfang: 6.430 m²
Bygherre: Faxe Kommune
Arkitekt: Arkitema
Landskabsarkitekt: Arkitema Plan og Land
Ingeniør: Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, Cenergia
Øvrige samarbejdspartnere: Pædagogisk konsulent Malou Juelskjær
Ibrugtagning: 2013 

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990