Gå til indhold
Studieboliger til 700 studerende i København N

Nyhed -

Studieboliger til 700 studerende i København N

Manglen på studieboliger i København er en ofte diskuteret problematik. Nu gør Danica Pension noget ved sagen. Arkitema Architects har for Danica Pension tegnet et forslag, der kan huse 700 studerende på Nørrebro. Boligerne skal opføres på den tidligere DSB godsekspedition på hjørnet af Mimersgade og Borgmestervangen.


Fra grusbelagt parkeringsplads til attraktive studieboliger

De mange studieboliger skal opføres på en grund, der i dag henligger som grusbelagt parkeringsplads. Her bliver gruset afløst af et boligtårn og syv punkthuse med dagligvarebutik og café i stueplan. En bebyggelse med grønne, fælles taghaver, der understøtter det gode studieliv - og hvor boligtårnet bliver en ny identitetsskabende markør i området. En markør for attraktive studieboliger.

Danica Pensions projektansvarlige, ejendomschef Christian E. Olsson, forventer stor interesse fra de mange boligsøgende studerende i København.

”København oplever en markant vækst i antallet af studerende. I de sidste 5 år er der kommet 20.000 flere unge i byen, og i de næste 5 år forventes yderligere 20.000. Når vores studieboliger tilmed ligger i hjertet af Nørrebro og med unik udsigt ind over København, bliver der rift om dem. Det er jo lige der, at næsten alle unge drømmer om at bo”, fortæller Christian E. Olsson.

Boligerne er placeret tæt på Nørrebro Station, der fra sommeren 2019 også får en metro. Partner og arkitekt hos Arkitema Architects, Dorthe Keis, udtaler: ”Projektet skal ses som en naturlig udvikling af den igangværende urbanisering, som metrobyggeriet på stedet understøtter. I den kommende tid vil der i samarbejde med Københavns Kommune og inddragelse af lokaludvalg ske en yderligere bearbejdning af bebyggelsens arkitektur, funktionelle sammenhæng og sociale integration med den omkringliggende by”, slutter Dorthe Keis.

De 700 studieboliger forventes at stå indflytningsklare ved studiestart i 2017. Projektet er kommet i stand efter et længere samarbejde om udvikling af arealet mellem Københavns Kommune, Danica Pension, Agenda Property og DSB Ejendomme.


Arkitema Architects - erfarne boligbyggere

Arkitema Architects tegner boliger med udgangspunkt i de mennesker, der skal bo i boligerne og med fokus på detaljen – både med hensyn til materiale og udførelse. En bolig der er gedigen, i god kvalitet, og hvor dagslyset og samværet med andre beboere spiller en stor rolle. Alle sammen elementer der er med til at sikre bæredygtige og fremtidssikrede boliger. Et bygget eksempel er tegnestuens 0-energi ungdomsbolighøjhus på Aarhus Havn, der forener gode æstetiske boliger med bæredygtige kvaliteter.  


Data

Adresse: Borgmestervangen, København N
Omfang: 29.585 m² samt 6.000 m² parkering
Bygherre: Danica Pension
År: 2014-2017
Arkitekt: Arkitema Architects

Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990