Gå til indhold
Ungdomsbolighøjhuset på Aarhus havn er blevet longlistet til den prestigefulde engelske bæredygtighedspris WAN Sustainable Buildings Award 2012

Nyhed -

Ungdomsbolighøjhuset på Aarhus havn er blevet longlistet til den prestigefulde engelske bæredygtighedspris WAN Sustainable Buildings Award 2012

Ungdomsbolighøjhuset, der er et reelt 0-energihus, dvs. en bygning der går langt videre end gældende danske energirammer og videre end udmeldte EU 2020 ambitioner, er en oplagt kandidat til prisen. De unge beboere er for længst flyttet ind i deres energirigtige boliger med flot udsigt over Aarhus Bugten. Snart vil det vise sig om deres ambitiøse boliger når gennem det engelske energinåleøje. I første omgang er bolighøjhuset longlistet, herefter frasorteres flere projekter og i løbet af foråret kåres den endelige vinder af den engelske bæredygtighedspris.

Et både bæredygtigt og socialt bolighøjhus

Ungdomsbolighøjhuset er et 12 etagers hus baseret på dagslys- og udsynsanalyser, bearbejdet og disponeret for at opnå flest mulige kvalitative boligkvadratmeter til de unge mennesker og for at sikre en solid base for deres sociale liv. Et kompakt hus, der åbnes via “Den sociale lynlås”, som fra opholdsbastionen skærer sig op gennem husets sydvestfacade og som tilbyder vindbeskyttede fælles opholdsaltaner. Den åbne bastion til udeophold er også et tilbud til ungdomsboligernes naboer, og vil uden tvivl blive et socialt omdrejningspunkt for de bynære havnearealer når solen har fået mere kraft.

Energirigtig højstyrkebeton
Konstruktionen er baseret på passivhusprincipperne suppleret med varmegenvinding af badevand og energiproduktion ved hjælp af solceller. Facaderne er udført i et nyt højstyrkebetonsystem, Connovate, udviklet af Arkitema sammen med betonproducenter og videninstitutioner i Danmark. Elementerne udmærker sig ved slankhed, passivhusstandard, mindre CO2 forbrug ved transport og generelt mindre arealoptag. Husets lavenergivinduer er X-frame kompositvinduer, der i et elegant design lukker maksimalt dagslys ind. På sydøstfacadernes balkoner er der opsat solceller, der fungerer både som værn, støjskærm, solafskærmning og energiproducent - alle ting på samme tid!


Emner

Kategorier

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990