Gå til indhold
Arkitemas prisvindende projekt Nærheden arbejder med bæredygtighed i alle elementer.
Arkitemas prisvindende projekt Nærheden arbejder med bæredygtighed i alle elementer.

Pressemeddelelse -

​Arkitekter investerer i samfundsansvar

Bæredygtighed og social ansvarlighed har i de senere år været fokusområder i en mere og mere grøn byggebranche. Nu vil også arkitektvirksomheden Arkitema Architects investere i samfundsansvar, både internt og gennem firmaets projekter. Udviklingen af en CSR-strategi og udgivelsen af en årlig CSR-rapport vil bidrage positivt til både samfundsudviklingen og Arkitemas fortsatte vækst og udvikling.

På globalt plan står bygninger for 40 % af det samlede energiforbrug, 25 % af vandforbruget, og omkring en tredjedel af de samlede CO2-udledninger. Bygninger udgør derfor i dag en del af de miljø- og klimaudfordringer, som der skal findes løsninger på. Derfor bliver bæredygtighed og socialt ansvar i større og større grad en integreret del af den danske byggebranche. Bygninger skal være energieffektive og i miljøvenlige materialer, og på byggepladsen skal der være styr på forholdene for de udførende.

Hos Arkitema Architects er det denne udvikling, der har skabt udgangspunktet for en gennemgribende CSR-indsats. Indsatsen skal knytte forretningen tættere til løsningen af samfundets udfordringer, både i forhold til klima, miljø og det, man kan kalde arkitekturens sociale potentiale.

”Vi vil skabe værdi – for Arkitema og for samfundet. Og vi vil bidrage til, at bygninger og byrum bliver en del af løsningen frem for en del af problemet, når det gælder de globale klima- og miljøudfordringer. Vores kunder efterspørger bæredygtige løsninger og samarbejdspartnere, der har kompetencer og tager stilling til bæredygtighed og vores fælles samfundsudfordringer,” fortæller Head of Sustainability i Arkitema, Rikke Bjerregaard Orry, der fortsætter:

”Samtidig er samfundsansvar med til at skabe engagement og gejst blandt kollegerne, når vi sammen kan gøre en indsats og se, at vi kan gøre en forskel i det daglige. Derfor vil vores kommende strategi også indeholde konkrete mål for at reducere vores egen påvirkning.”

Arkitektbranchen har et ansvar
I byggebranchen har der i mange år været fokus på blandt andet arbejdsforhold og miljø. Ifølge Rikke Bjerregaard Orry har arkitektbranchen også et ansvar for at være med til at sikre udviklingen i den rigtige retning:

”Arkitektur rummer et stort potentiale for at bidrage til at løse de udfordringer, som kommer til at definere de muligheder og den verden, vores børn og børnebørn vokser op i. Dermed følger også et stort ansvar. Vi har i mange år arbejdet strategisk med arbejdsmiljø og trivsel hos medarbejderne, men nu vil vi arbejde mere målrettet med en CSR-strategi, hvor vi kigger på andre væsentlige dele af vores egen organisation og mere strategisk på bæredygtighed i de projekter, som vi arbejder med. Vi opbygger lige nu kapacitet og specialistkompetencer og engagerer alle medarbejdere i processen. Dermed sikrer vi en positiv miljømæssig, social og økonomisk udvikling – både i Arkitema og i byggebranchen som helhed.”

Læs hele Arkitema Architects’ CSR-rapport her.

Emner

Kategorier


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Skandinaviens 5. største og Danmarks største arkitektvirksomhed med over 500 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445