Få vores nyheder på mail

Arkitema Architects: Dobbelt så store i 2014 - Venter voldsom vækst

Pressemeddelelse   •   Apr 30, 2012 10:15 CEST

Danske Arkitema Architects gør nu op med krisetankerne i byggebranchen: Virksomheden venter at forøge antallet af medarbejdere fra nuværende 250 til ca. 450 ultimo 2014. Ambitionen er at gøre Arkitema, der i øjeblikket hører til blandt de fem største arkitektvirksomheder i Skandinavien, til nordens tredjestørste tegnestue. Størstedelen af de mange ordrer skal hentes i Norge og Sverige.

Ny afdeling i Sverige
”Opgaveakkvisitionen kommer primært til at foregå i Norge og Sverige. Arkitema har købt tegnestuen Arkitema DOT i Stockholm, der i dag har 25 mand, og den bliver springbrættet til det svenske marked. Dertil befinder vi os i øjeblikket i en søgeproces, hvor vi leder efter et tilsvarende norsk arkitektfirma, som kan styrke vores arbejde i Norge. I begge lande vil vi anvende vores spidskompetencer og lange erfaring indenfor boligbyggeri, sundhed og læring. Især indenfor sundhedsbyggeri er der et kæmpe marked, hvor vi skal høste nye opgaver,” siger administrerende direktør hos Arkitema Architects, Peter Berg.

Sygehuse og universiteter
Arkitema har over de seneste årtier sammen med en række samarbejdspartnere vundet flere milliardkonkurrencer på sundhedsområdet i Danmark og i udlandet. I 2002 vandt arkitekterne konkurrencen om det nye centralsygehus i Sarpsborg 80 km syd for Oslo. Et byggeri, der ventes færdigt i 2015. Herhjemme har Arkitema været i finalerne i de fleste af konkurrencerne om supersygehusene. Arkitekterne vandt, som del af konsortiet CuraVita, det kommende storhospital i Gødstrup ved Herning, og nu har tegnestuen kvalificeret sig til finalen om universitetshospitalet i Aalborg, der ventes at koste fire milliarder kr. Samtidig har virksomheden vundet flere universitetsprojekter, bl.a. Københavns Universitet Amager, og større boligprojekter som renoveringen af Viby Syd.

Det er netop evnen til at være med helt fremme og vinde de afgørende kæmpeprojekter, Arkitema vil drage nytte af i Norge og Sverige.

Danske arkitekter i førertrøjen
”Danske arkitekter nyder respekt i hele Skandinavien. Arkitektonisk set er danskerne i førertrøjen. En afgørende forskel er, at mange opgaver i Sverige, i modsætning til i Danmark, løses i totalentrepriser. Her har entreprenøren ofte et stort fokus på økonomien. Det kan skabe ret standardiserede løsninger, hvor danskerne nok er mere kreative i deres tilgang og løsninger. Det – samt vores erfaring med at tegne store byggerier - vil vi vende til en konkurrencefordel. Samtidig har Arkitema en stærk indre logistik og formentlig branchens mest stramme styring af økonomi og vores produktion,” siger Peter Berg.

Overskud i 2011
Arkitema er netop kommet ud af 2011 med et årsregnskab på 174 mio. kr. i omsætning og et overskud på 14,8 mio. kr., et stykke over de 8,5 mio. kr. i 2010. Ifølge Peter Berg vil det blive svært at forøge omsætningen gennem det danske marked alene.

”Konkurrencen mellem arkitektfirmaerne herhjemme er blevet hårdere i kølvandet på krisen i byggebranchen. Vores mål er også at vokse i Danmark. Men som tingene ser ud lige nu, er det svært at tage betydelige markedsandele fra hjemlige konkurrenter,” siger Peter Berg, Arkitema.

Du finder Arkitema her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00