Gå til indhold
Arkitema Architects vinder stor boligopgave i forstad til Stockholm

Pressemeddelelse -

Arkitema Architects vinder stor boligopgave i forstad til Stockholm

Syd for Stockholm ligger forstaden Alby. Her er ikke blevet bygget nyt i 35 år, men nu skal der opføres 27.000 m² boliger. Dels som rækkehuse, dels som etagehuse. Arkitema Architects er af Botkyrka Kommune udpeget som vinder i en grundkøbskonkurrence med Titania som bygherre.

“Denne opgave er udtryk for den massive befolkningstilvækst, som Stockholm oplever i disse år”, forklarer partner Jørgen Bach, og uddyber: “Fra politisk side har man fokus på at udvikle forstæderne til levende og bæredygtige byer med varierede boliger og grønne fællesskaber. Nærværende projekt konkretiserer nogle af disse visioner”.


Fremtiden i Alby er grøn

I Alby vil et nyt grønt byområde vokse frem omkring den eksisterende metrostation. Straks man ankommer til området, vil man i fremtiden blive mødt af et centralt torv med frodig beplantning, der fører videre ud i et grønt aktivitetsstrøg, som med beplantning og grønne lommer til ophold bliver identitetsskabende for området. Udover det fælles landskabsstrøg deler etagehusene grønne gårdrum, og rækkehusene har private haver foran husene.

“Vi är jätteglada för att det här nu kan bli verklighet”, udtaler Gabriel Melki (S), ordfører i Botkyrka Kommune. “Det är ett viktigt steg i förnyelsen av våra stadsdelar med miljonprogramsbebyggelse. Vi tror på Alby. Det finns ett stort intresse för att bygga i Botkyrka och ett lika stort intresse hos våra invånare att köpa och flytta in i nya bostäder”. (kilde: www.botkyrka.se)

Det nye område ligger mellem bjerg og dal og indpasser sig med sine i alt 450 boliger nænsomt i landskabets skrånende terræn. Områdets imødekommende karakter understreges yderligere af nye mødesteder i form af torve og pladser samt ved facader i forskellige farver og i stueplaner med erhvervslejemål som f.eks. caféer. Et grønt og levende område.


Arkitema Architects i Stockholm

Tegnestuen i Stockholm er siden 2011 vokset fra 25 medarbejdere til en virksomhed med 70 medarbejdere, der primært arbejder med bolig- og sundhedsprojekter, og som henter stor erfaring i Arkitemas mangeårige erfaring med boligbyggeri. En Arkitema bolig er gedigen og i god kvalitet - vigtige elementer, der er med til at sikre både bæredygtige og fremtidssikrede boliger i grønne byer.

Læs mere www.titania.se

Læs mere www.botkyrka.se


Fakta

Adresse: Tingstorget, Alby
År: 2014-2020
Omfang: 27.000 m²
Bygherre: Titania
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Nyréns arkitektkontor
Ingeniør: Civilbyrån

Related links

Emner

Kategorier


Du finder Arkitema Architects her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Rådhusgata 9, etsj.4B, N-0151 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990