Gå til indhold
Arkitema hjælper studerende med at indtage politigården på Frederiksberg

Pressemeddelelse -

Arkitema hjælper studerende med at indtage politigården på Frederiksberg

Arkitema Architects har vundet opgaven om bygherrerådgivningen for projektet CBS Student & Innovation House. Frederiksbergs tidligere politigård på Howitzvej skal omdannes til et nyt studenterhus for studerende på Copenhagen Business School.

Det er studerende fra CBS, der har rejst 52 millioner kroner via fundraising til at omdanne den tidligere politigård i Frederiksberg til det nye studenterhus, CBS Student & Innovation House. Studenterhuset kommer til at ligge i umiddelbar tilknytning til CBS Solbjerg Campus og skal styrke universitetets studiemiljø ved at invitere samfundet ind i de studerendes hverdag. Målet er at skabe et nyt og innovativt miljø for de studerende, og være et samlingssted for studerende på tværs af campusområder og nationaliteter.

Det bliver et team af specialiserede rådgivere fra Arkitema Architects’ bygherrerådgivningsafdeling i København, der hjælper studenterforeningen CBS Student & Innovation med at danne de nye rammer. Som rådgiver sikrer Arkitema Architects økonomisk, juridisk og teknisk styring i projektet på vegne af bygherren. 

Fleksibel fangekælder
En af CBS Student & Innovations’ visioner for omdannelsen af fangekælderen og kontorerne i den tidligere politigård er at skabe en række forskelligartede og fleksible rum. Rummene skal invitere, aktivere og engagere de studerende til, i samarbejde med interessenter, at udtænke innovative løsninger på samfundsproblemer.

“Det er et ambitiøst og spændende projekt, hvor vi skal hjælpe med at omdanne en interessant, historisk bygning til et nytænkende videncenter, hvor forskellige mennesker mødes. Udfordringen bliver at skabe de rigtige rammer for de studerende og deres interaktion med omverdenen, samtidig med at bygningens historie bevares. Vi har tidligere rådgivet om læringsprojekter for bl.a. Bygningsstyrelsen og Syddansk Universitet samt om omdannelser af bevaringsværdige bygninger som f.eks. Augustenborg Slot. Derfor ser vi frem til at bidrage med vores erfaring til at få gennemført projektet træfsikkert,” fortæller Lene Neerup Melchiorsen, forretningsområdechef for Bygherrerådgivning i Arkitema Architects.

Bygherrerådgivningen foretages i et samarbejde med SlothMøller. Den tidligere politistation på ca. 3.100 m2 er tegnet af arkitekt Hack Kampmann i 1920.

Emner

Kategorier

Regions


Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale