Gå til indhold
Arkitema går videre i parallelopdrag om en helt ny bydel i Hovås, Gøteborg

Pressemeddelelse -

Arkitema går videre i parallelopdrag om en helt ny bydel i Hovås, Gøteborg

I Hovås i nærheden af Gøteborg ønsker to svenske ejendomsudviklere at bygge en helt ny bydel – Nya Hovås. I alt fire tegnestuer fra Danmark og Sverige deltog i det indbudte parallelopdrag. Nu er Arkitema udpeget til at gå videre med området og dets udvikling.


Nya Hovås består af en helt ny bydel med i alt seks forskellige kvarterer med erhverv og forskellige boligtyper og butikker i gadeplan. HSB Göteborg og Next Step Group har valgt Arkitemas forslag for udvikling af området, bygninger og boligløsninger. Indledningsvis skal der laves et komplet idékatalog , hvorefter det er planen at starte et pilotprojekt for det første kvarter på 8-12.000 m2. Arbejdet med Hovås foregår i samarbejde med Gehl Architects, der har ansvaret for udemiljø og livet mellem husene. Områdets erhverv skal sammen med Samren&Månssons forslag om et kunstgalleri skabe synergi med Arkitemas forslag for bygninger og strøg.


Arkitekt MAA og kreativ leder hos Arkitema, Hans Willehader, fortæller, at Arkitemas forslag opfylder bygherrens ønske om at skabe en ny by, hvor fordelene fra den lille by og den store by forenes med det attraktive, omkringliggende naturområde med havet i gå- og cykelafstand. “Vores forslag opdeler byen i en række åbne kvarterer med både private, semiprivate og offentlige mødesteder. En by hvor en række forskellige boligtyper varierer i materialevalg og højder og udgør en behagelig og god by - en bæredygtig by med fokus på mennesket, og hvor nærheden til naturen altid er nærværende”, afslutter Hans Willehader.


Nya Hovås ligger 10 minutters kørsel fra Gøteborg centrum.


Fra 1. juni udstilles forslagene på projektkontoret i Hovås. Selve igangsættelsen af byggeriet forventes at starte efteråret 2014.


Læs mere på www.nyahovas.nu


Data

Adresse: Billdalsvägen 2, Hovås, Göteborg, Sverige

Bygherre: HSB Göteborg og Next Step Group AB

Omfang: ca. 80.000 m2 boliger og ca. 10.000 m2 erhverv - 1. etape udgør 8-12.000 m2

Arkitekt: Arkitema Architects

Landskab: Arkitema Plan & Landskab


Emner

Kategorier


Du finder Arkitema her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990