Gå til indhold
Arkitema vinder konkurrencen om nyt fakultet på Malmö Högskola

Pressemeddelelse -

Arkitema vinder konkurrencen om nyt fakultet på Malmö Högskola

Idrætsvidenskab på Malmö Högskola skal have nye undervisningsfaciliteter, og Arkitema er udpeget som den tegnestue, der skal gennemføre projektet. Vinderforslaget transformerer et gammelt, industrielt vognværksted til moderne og tidssvarende universitetsfaciliteter.

I samarbejde med Annehem Bygg og Grontmij er Arkitema udpeget som vindere af konkurrencen om et nyt fakultet til Idrætsvidenskab i Malmø. De 4.700 nye kvadratmeter vil skabe en skole som forener nyt og gammelt.

Eksisterende rammer bliver til nye

De historiske industribygninger fra 1912 skal nu transformeres til moderne lærings- og forskningsfaciliteter, og skal i fremtiden indeholde en stor multihal, gymnastiksale og kontorer. Derudover får Lunds Universitet en mindre forskningsafdeling i bygningen.

“Det arkitektoniske udtryk vil forene nyt med gammelt og skabe et læringsmiljø af høj arkitektonisk og funktionel kvalitet. Med et robust materialevalg bygger Arkitema videre på husets oprindelige kvaliteter og materialer. På den måde gennemfører vi  transformationen med respekt for det gamle hus og skaber samtidig gode, velproportionerede læringsrum,” fortæller Kasper Lorentzen, der er konkurrenceleder hos Arkitema.  


I dialog med byen

Arkitemas vision er at skabe funktionelle og fleksible rammer for studerende, undervisere og forskere, så der er god plads til både sportsudøvelse og forskning. Gennem store vinduesåbninger og åbne, aktive gårdrum inviterer højskolen byen indenfor og etablerer sig som en aktiv del af gaden og af byen:

“Det nye fakultet skal væve byen og skolen sammen. Gennem åbenhed og nye rumligheder byder vi byen indenfor, og skaber en moderne skole med gode og tidssvarende læringsrum. Både ude og inde,” fortsætter Kasper Lorentzen.

Projektet er en del af en større byudviklingsplan, som både skal indeholde institutioner, skoler og boliger, og som henover de kommende år skal videreudvikles. De nye faciliteter skal stå færdige i 2016.


Data:
Adresse: Västra Hamnen, Malmø
År: 2013
Omfang: 4.700 kvm
Arkitekt: Arkitema
Landskab: Arkitema
Ingeniør: Grontmij
Øvrige: Annehem Bygg


Emner

Kategorier


Du finder Arkitema her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Drammensveien 147B, 2. etg., N-0277 Oslo - Tlf: +45 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990