Gå til indhold
Arkitema vinder omfattende renovering af gårdhuse i Albertslund Vest

Pressemeddelelse -

Arkitema vinder omfattende renovering af gårdhuse i Albertslund Vest

I team med Alectia og Plan og Proces har Arkitema vundet tilbud vedrørende en gennemgribende totalrenovering af i alt 458 gårdhuse i Albertslund Vest.


Toppoint på beboerproces

“I dommernes pointgivning scorer vi max point på beboerproces. Det er noget vi er rigtige glade for hos Arkitema,” udtaler Bendt Almvig, arkitekt og partner med ansvar for Arkitemas almene boligprojekter og fortsætter:


“For os handler beboerinddragelse om gensidig læring. Beboerne har indsigt, ønsker og behov, som vi har brug for at kende for at kunne levere den bedste rådgivning. Imens har vi en faglig og metodisk viden og tilgang, som beboerne har brug for at støtte sig til for at træffe de bedste valg og beslutninger.”


En kompleks og interessant opgave

Den gennemgribende renovering af de 458 gårdhuse vil ske med stor respekt for stedets særegne identitet, æstetik og kulturhistorie. Da gårdhavehusene blev opført i midten af 1960’erne var de eksponent for nye arkitektoniske strømninger. Albertslund-bebyggelsen var med til at lægge kimen til den tæt-lave boligbevægelse, som Arkitema også bidrog aktivt til.

“Denne opgave er utrolig interessant arkitekturhistorisk set, men den er samtidig meget kompleks, da den omfatter dels renovering af gårdhusene med genhusning af samtlige beboer og dels koordinering af nye forsyningledninger til hele området”, forklarer Bendt Almvig.

Pia Høyer, der er arkitekt og arbejder med beboerinddragelse i forbindelse med Arkitemas almene boligprojekter supplerer: “Renoveringensagen har så høj en kompleksitet, at der uværgeligt vil opstå uforudsete hændelser. Derfor er Arkitemas tilgang baseret på både grundig planlægning, veltilrettelagte processer og improvisation, ligesom at de centrale nøglepersoner; projekteringsleder, procesleder og byggeleder, skal følge projektet hele vejen. Fra første skitse til indflytning.”


Projektet opstartes i januar 2014 og forventes færdigt i 2019. Renovering vil foregå etapevis, så beboerne kan indflytte løbende i renoveringsperioden.


Data

Adresse: Gårdhusene i Albertslund Vest er fordelt i to boligselskaber: Vridsløselille Andelsboligforening (VA) og Albertslund Boligselskab (AB).

AB Vest omfatter 199 gårdhuse i kvartererne Margeritten, Violen, Valmuen, Rosen og Hveden.

VA Vest omfatter 259 gårdhuse i kvartererne Havren, Rugen, Kløveren, Vindruen, Æblet, Koglen og Kastanjen.

År: 2013-2019

Bygherre: Vridsløselille Andelsboligforening og Albertslund Boligselskab

Omfang: 457 gårdhuse

Arkitekt: Arkitema

Landskab: Arkitema

Ingeniør: Alectia A/S

Beboerproces: Plan og Proces ApS


Emner

Kategorier


Du finder Arkitema her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Drammensveien 147B, 2. etg., N-0277 Oslo - Tlf: +45 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990