Gå til indhold
En nytænkning af folkeskolen der har vist sig levedygtig/10 års jubilæum på Hellerup Skole

Pressemeddelelse -

En nytænkning af folkeskolen der har vist sig levedygtig/10 års jubilæum på Hellerup Skole

Borgmester, lærere, børn, forældre og tidligere ansatte var samlet på Hellerup Skole torsdag d. 20. sep. for at fejre at skolen er blevet ti år ældre, klogere og kønnere. Skolen er stadig i dag en meget moderne skole, som er forud for sin tid. En skole der har medført stor udvikling i skolebyggeriet og som giver store forhåbninger for fremtidens skolebyggeri.

Hele verden på besøg
I september 2002 stod Arkitemas nye skole færdigbygget. En skole som både Arkitema og Gentofte Kommune er utrolig stolte over. Det lykkedes Arkitema at lave et miljø, hvor børnene er i fokus og trives. I skolens begyndelse havde de daglige rundvisninger på skolen, og siden har skolen haft folk fra hele verden, der kommer og vil se en skole, som giver børnene de bedste muligheder for udfoldelse og læring.

”Vi har skabt et miljø, som er helt nyt for lærer og elever, hvor nye læringsstile skulle virkeliggøres og som har krævet meget af de nye lærere på skolen. Skolens indretning har også givet nogle udfordringer, men uden dem var vi ikke nået til i dag. Og i sidste ende har det givet os glade, sunde og mere ansvarsbevidste børn”, mener skoleleder Jørn West Larsen og siger, at han vil ønske at de havde jubilæum hvert eneste år. “Prøv lige engang og se hvor rent og rydeligt her er!”, udbryder han.

En velfungerende læringstil
Eksperter har sagt, at den nye læringsstil var pædagogisk uforsvarlig, da de mente, at man ikke kunne give børn så frie rammer på en skole, hvor der ikke findes skemaer eller klasseværelser. Men netop læringsstilen og Hellerup Skole står her stadig, stolt og smuk, ti år efter sin åbning tæt ved Tuborg Havnepark.
“Der har været stor misundelse fra andre skoler, eftersom der ikke er blevet bygget skoler i Gentofte Kommune i mere end 40 år. Der har endda gået rygter om, at skolen er så forkælet, at vi har en swimming pool på taget!”, fortæller de lærere som stadig er på skolen og som var med til indvielsen i 2002.

En skole med succes
Hans Toft, Gentofte Kommunes borgmester er utrolig stolt over hele projektet, og har kun ros til lærere, bygherrer og arkitekter for den succes som skolen har haft og tilføjer: ”Når byudviklingen i området er færdiggjort, så er der ingen tvivl om, at denne skole definitivt er landets bedste skole. Vi har landets bedste udsigt, placering og en læringsstil, der giver vores børn de bedste muligheder her i livet”.

Data
Adresse:  Dessaus Boulevard 10, Tuborg Syd, 2820 Gentofte 
Omfang: 8.200 m² - tre spor, 750 elever
Opført: 2002 samt diverse ombygninger 2007-2011
Bygherre: Gentofte Kommune
Arkitekt: Arkitema
Landskabsarkitekt: Arkitema
Ingeniør: Søren Jensen A/S og Balslev A/S 
Entreprenør: NCC Danmark A/S

Related links

Emner

Kategorier


Du finder Arkitema her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990