Gå til indhold
Kommende skolerenoveringer vil styrke undervisningen

Pressemeddelelse -

Kommende skolerenoveringer vil styrke undervisningen

Knap 70 procent af de offentligt støttede renoveringsopgaver kommer sandsynligvis til at ligge indenfor renovering af folkeskoler, hvis man spørger ledere på tværs af byggeriet.

Det indikerer en ny undersøgelse udført af kommunikationsfirmaet BullsEye Communications, som har spurgt 144 ledere i arkitekt- og ingeniørvirksomheder samt entreprenører og bygherrer i branchen.

Deling af viden
Ifølge Arkitema Architects, som allerede energirenoverer mange skoler, vil renoveringer samtidig styrke undervisningen.
”Renoveringerne vil betyde, at vi får større skoler. Det vil – ligesom på videregående uddannelser - styrke muligheden for at dele viden og skabe synergier mellem eleverne, underviserne og institutionerne, hvor lærerne kan sparre med hinanden og give plads til elever med forskellige behov. F.eks. børn med koncentrationsbesvær. I fremtiden vil vi udvikle mere åbne undervisnings- og lærerum, der f.eks. kan komme til at ligge udenfor i det fri. Den nyeste forskning viser, at man stresser mere af med adgang til udendørsarealer, og det er vigtigt at tænke over i planlægningen af skoler. Samtidig vil vi netop planlægge flere rekreative områder i skolerne til idræt, fordi det styrker indlæringen hos børnene,” siger Holger Dahl, Arkitema, kommunikationschef hos Arkitema Architects.

Hjælper ADHD-børn
Chefkonsulent i det det økonomiske sekretariat hos Kommunernes Landsforening, Jakob Lind, bekræfter, at kommunerne kommer til at bygge mange nye skoler fremover, bl.a. for at understøtte undervisningen.

”Øgede faglige krav betyder, at kommunerne må nedlægge de såkaldte landsbyskoler med få lærere og elever og mangelfulde undervisningsfaciliteter. For at optimere undervisningen skal skolerne have en vis størrelse. Det giver mulighed for at lærerne kan sparre med hinanden og udvikle deres kvalifikationer. Samtidig har mange skoler behov for ekstra it-faciliteter og at inkludere børn med ekstra behov. Det bliver i langt højere grad muligt på store skoler. Her kan lærerne bedre håndtere børn med ADHD, der kræver alternativ undervisning, fordi undervisningslokalerne er gearet hertil,” siger Jakob Lind.

Jakob Lind henviser bl.a. til, at flere nye skoler kan dele klasseværelserne med en skydedør, så læreren kan opdele klassen og lave særundervisning af børn med koncentrationsbesvær. Nye skoler sammentænker også undervisning med rekreative områder og idrætsfaciliteter, fordi sammenkædningen af undervisning og idræt

Billedtekst
Nye skoler og skoler, der renoveres, designes, så de i højere grad favner børn med særlige undervisningsbehov.

Emner

Kategorier


Du finder Arkitema her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990