Gå til indhold
Markant kunstnerisk udsmykning i Aarhus City Tower

Pressemeddelelse -

Markant kunstnerisk udsmykning i Aarhus City Tower

Lige op til sommerferien åbnede konferencehotellet Comwell Aarhus, og i denne måned gør resten af højhusets lejere sig klar til at tage huset i brug. Men allerede nu kan aarhusianere glæde sig over, at de med Aarhus City Tower får adgang til et imponerende Aarhus-kunstværk, og at højhuset samtidig er med til at skabe mere liv i bydelen.

Et nyt byrum i byen

Aarhus City Tower udgør en af hovedhjørnestenene i det byrumsmiljø, der i disse år vokser frem mellem Spanien og Sydhavnsgade på Aarhus Havn. Et område der er ved at forandre sig fra et industrielt erhvervsområde til en blanding af rekreative arealer og attraktive erhvervsgrunde. Allerede nu er der opført og planlagt en række markante erhvervsbygninger, der peger på området som et fremtidigt bydelscentrum i Aarhus - Aarhus City Tower er blandt dem. Den vigtige placering er tænkt ind i huset, der med begrønnede trappeplateauer byder borgerne indenfor til et imponerende kunstværk i stueplan og en ny bar og restaurant i byen på 1. sal.

Et levende stueplan

Højhuset har en samlet fælles indgang både for Comwell og for husets erhvervslejemål. Derfor bydes højhusets gæster varmt velkommen af en imponerende lysinstallation, der udsmykker hele indgangsområdet i stueplanet og strækker sig fra parkeringsområdet udenfor huset, via hovedindgangen og helt ind i hall-området. Herfra ledes husets brugere videre dels til hotellet, dels til erhvervslejemålene og den private bolig.

“Dette er drive-in kunst,” udtaler billedkunstner Peter Skovgaard, der har udført den store lysinstallation. “Du skal opleve kunsten både som gæst inde i højhuset, men i høj grad også som fodgænger eller bilist ved Værkmestergade,” uddyber kunstneren.

Man kan køre sin bil helt frem til kunstværket, der strækker sig fra parkeringskælderens facader og ind i højhusets stueplan, og som med sin LED-belysning, gør det muligt at opleve værket både i dag- og aftentimerne.

Levende lyskunst

Lysinstallationen er under konstant forandring. Således vil det kunstværk, der møder dig, når du parkerer din bil, forandre sig og fremstå anderledes blot få minutter senere. “Du skal opleve, at når du parkerer din bil er det ét værk du ser, mens det er et helt andet værk du oplever, når du er nået igennem karruseldøren med din kuffert”, fortæller Peter Skovgaard.

Bag de abstrakte motiver, der er malet direkte på glasplader, er det placeret 1,5 km LED- strips, der sørger for, at lyset og dermed farverne i værket ændrer sig, som minutterne går. Det abstrakte lyskunstværk lyser op og bidrager til en helstøbt oplevelse, der samtidig står i flot kontrast til højhusets stramme og enkle arkitektoniske udtryk.

Kort om højhuset

Aarhus City Tower er et hotel- og kontorbyggeri i 23 etager, der indeholder et hotel med 240 værelser og konferencefaciliteter til 1000 mennesker samt kontorlejemål for Deloitte og Bech-Bruhn og privat bolig for Hans Lorentzen.

Højhuset er en lavenergibygning klasse 2015 med et integreret solcelleanlæg på hele sydfacaden.

Data

Adresse: Værkmestergade, Aarhus

År: 2014

Omfang: 25.000 m² samt 13.000 m² p-anlæg

Bygherre: Hans Lorenzen

Arkitekt: Arkitema

Landskab: Arkitema

Ingeniør: Rambøll

Entreprenør og udvikler: KPC

Energi: Lavenergiklasse 2015, sydfacaden integrerer energiproducerende solceller

Kunstudsmykning: Peter Skovgaard

Foto: Niels Nygaard og Erik Balle Poulsen

Emner

Kategorier


Du finder Arkitema Architects her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Drammensveien 147B, 2. etg., N-0277 Oslo - Tlf: +45 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990