Gå til indhold
Michelinstjerne-restaurant i Stockholm genåbner med Arkitema Architects indretning

Pressemeddelelse -

Michelinstjerne-restaurant i Stockholm genåbner med Arkitema Architects indretning

Restaurant Frantzén er en af Sveriges mest anerkendte restauranter med to stjerner i Michelinguiden og rangeret som nr. 23 i verden. Restauranten er netop genåbnet efter en nyindretning udført af Arkitema Architects i samarbejde med Studio Feuer. Indretningen er, ligesom maden, inspireret af såvel svensk enkelhed som avanceret japansk gastronomi.

Målet med indretningen er at sikre en funktionel restaurant med en fortættet stemning, hvor madlavningen står i centrum. Derfor er der fra hele lokalet en visuel forbindelse til køkkenet – rummets scene og fokus – for herved at øge madoplevelsen og inkludere gæsterne i kokkenes arbejde.


Indretning der fremhæver maden

Grundidéen er at kombinere japansk materialebevidsthed og raffinement med svensk enkelhed. Materialerne er således udført i diskrete nuancer i kalksten, fyrretræ, linned/hør og skind.

”Vi har arbejdet med lokale og traditionelle materialer med stor opmærksomhed på detaljerne. Indretningen skal fremhæve maden, ikke sig selv”, fortæller Ida Wanler, indretningsarkitekt og kreativ leder hos Arkitema Architects i Stockholm.

Gulvet er beklædt med et groft sisaltæppe, væggene i køkkenet og på toiletterne har glaserede kakler, mens vindfang, garderobe og opbevaring af service er udført som enkle fyrretræsmøbler. Alt udført i lokale materialer, der kombineres med en stemningsskabende belysning i en indretning, der fokuserer på at øge smagsoplevelsen hos gæsterne.


Arkitema Architects

Arkitema Architects etablerede i 2013 en indretningsafdeling på kontoret i Stockholm, og har siden været travlt beskæftiget med at løse indretningsopgaver inden for Arkitema Architects' fokus områder: Bolig, Sundhed, Erhverv, Læring og Urban Design. Senest har Stockholmkontoret indrettet for virksomhederne Widespace og Weekday. Derudover tegner kontoret på endnu et restaurantprojekt samt en række indretningsprojekter for Stockholm Universitet.


Fakta

Adresse: Lilla Nygatan 21, Gamla Stan, Stockholm
Bygherre: Restaurant Frantzén
År: 2014
Omfang: 50 m2
Indretning: Arkitema Architects, Studio Feuer og lysdesigner Lina Färje

Emner

Kategorier


Du finder Arkitema Architects her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Rådhusgata 9, etsj.4B, N-0151 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990