Gå til indhold
Nordstjernen stråler/Officiel indvielse af Nordstjerneskolen ved undervisningsminister Christine Antorini

Pressemeddelelse -

Nordstjernen stråler/Officiel indvielse af Nordstjerneskolen ved undervisningsminister Christine Antorini

I dag mandag d. 11. marts kl. 15.00 er undervisningsminister Christine Antorini med til at markere den officielle indvielse af Nordstjerneskolen i Frederikshavn: En ny skole der samler tre eksisterende skoler i et nyt stjerneformet fællesskab med masser af  potentialer - såvel fagligt for lærerne som socialt og læringsmæssigt for eleverne.

Fremtiden koncentrerer viden

Pernille Østergaard Svendsen er arkitekt og kreativ leder hos Arkitema og ansvarlig for udviklingen af Nordstjerneskolen. Hun fremhæver, at Nordstjerneskolen er et SKOLEeksempel på fremtidens folkeskole, der samler mindre skoler i én skole. En skole hvor flere ressourcer og lærerkræfter sikrer faglig sparring, bedre læring og optimale læringsforhold for flest muligt. Pernille forklarer; “Nordstjerneskolen tilbyder moderne og attraktive læringsrum for børn og undervisere. Her er faciliteter til tværgående undervisningsforløb og masser af rum til både ro, energi og kreativitet”.

En lille skole i den store skole
Skolens 1150 elever flyttede ind i januar 2013 og har fordelt sig rundt i den femtakkede stjerneform, der underinddeler skolen i mindre zoner. “Det gode ved stjerneformen er, at den aldersmæssigt fordeler eleverne i zoner, så der opstår en række mindre skoler i den store skole”, forklarer Pernille Østergaard Svendsen og fortsætter: “Alle klasserum orienterer sig direkte mod et fællesareal og tiltag som transparens og mobilvægge giver fleksible muligheder, og gør det nemt for de enkelte årgange at samarbejde på tværs. Derudover tilbyder de mange fællesrum og nicher oplagte zoner for projekt- og gruppeorienteret undervisning for elever på samme læringsniveau”.
Skoleleder Lene Burchardt Jensen er helt enig: “Det er lykkedes over al forventning at etablere oplevelsen af den lille skole i den store skole. Arkitekturen har gjort den lille skole naturlig og både elever og lærere opholder sig primært  i den stjernetak som hører til årgangen. Hele skoledagen foregår i zonen med små afstikkere ind til det store fælles centrum. Følelsen af tilhørsforhold til den lille skole er nået - fremadrettet er vores fokus at sikre trivsel på tværs af alle årgangene”, afslutter Lene Burchardt Jensen.

Data
Adresse: Olfert Fischersvej, Frederikshavn
Omfang: 13.500 m2
Opførelsesår: 2012
Bygherre: Frederikshavn Kommune/Team OPS
Arkitekt: Arkitema Architects
Totalentreprenør: MT Højgaard
Ingeniører: MT Højgaard og Brix & Kamp
Øvrige rådgivere: Arkinord, Dan Ejendomme, DnB NOR Bank ASA

Emner

Kategorier


Du finder Arkitema her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990