Gå til indhold
Nu skal Søster Sophies Minde energirenoveres og ombygges /Arkitema vinder parallelopdrag i team med Rambøll

Pressemeddelelse -

Nu skal Søster Sophies Minde energirenoveres og ombygges /Arkitema vinder parallelopdrag i team med Rambøll

Arkitema er sammen Rambøll udpeget som vindere af parallelopdrag vedrørende om- og tilbygningen til Søster Sophies Minde på Diakonissestiftelsen, Frederiksberg. Her skal de eksisterende boliger til seniorer genopstå med nye facader, to nye boligetager, en ny undervisningstilbygning samt en helt ny forplads mod Peter Bangs Vej.

Sund aldring

“Når det nye Søster Sophies Minde står klar, er det som en helt ny bygningstype. Et hus der kombinerer aldre og funktioner. Diakonissestiftelsen er optaget af at etablere synergi og fællesskab på tværs af aldre og funktioner. I dette hus forenes disse tanker”, fortæller Dorthe Keis, arkitekt og associeret partner hos Arkitema.
Søster Sophies Minde er en del af Diakonissestiftelsen og er opført i 1950’erne som boliger til pensionerede diakonisser. Nu skal boligerne undergå en omfattende renovering og tilføjes en ny undervisningsbygning, der lever op til samtiden og fremtidens dynamiske læringsmiljøer.

“Den nye undervisningsbygning skal bruges af studerende inden for sundhed, velfærd og innovation. Disse studerende bliver en aktiv del af hele huset med aktiviteter for seniorer og med attraktive boliger for seniorer. Her kan alle husets brugere mødes i caféen i stueetagen, der åbner huset mod byen og er med til at formidle Diakonissestiftelsens budskab om sund aldring”, afslutter Dorthe Keis.


Ambitiøs energirenovering

I alt 18 teams ansøgte om prækvalifikation, to teams blev udvalgt, og nu er Arkitema i team med Rambøll udpeget som de endelige vindere. Det eksisterende hus iklædes en ny teglfacade, da det er den mest optimale måde at energirenovere netop dette hus. Samtidig kommer der solceller på taget. Ambitionen er at opnå energiklasse 2020.

En fortsættelse af de takkede gavle

Arkitemas vinderforslag er meget bevidst om at kombinere det eksisterende byggeri med et moderne udtryk, der peger fremad. Således nyfortolkes Diakonissestiftelsens karakteristiske takkede gavle i den nye facade, som trapper ned mod Peter Bangs Vej og derved skalatilpasses med omgivelserne. På hjørnet mod den nye pladsdannelse åbner facaden sig op mod omgivelserne og inviterer byen indenfor. Generelt får huset et solidt og robust udtryk, der er i dialog med det eksisterende, men dog peger fremad med en mere moderne detaljering og enkelthed. Som et gennemgående arkitektonisk tema for hele huset arbejdes der, foruden tegl, med perforerede og lukkede felter i tombak.

Data

Adresse: Peter Bangs Vej og Søndre Fasanvej, Frederiksberg

År: 2013-2015Omfang: Ca. 5.700 m² ombygning og 4.500 m² nybygning (tagetage samt tilbygning)

Bygherre: Diakonissestiftelsen

Arkitekt: Arkitema

Ingeniør: Rambøll

Præmiering: 1. præmie i indbudt parallelopdrag 2013


Emner

Kategorier


Du finder Arkitema her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Drammensveien 147B, 2. etg., N-0277 Oslo - Tlf: +45 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990