Gå til indhold
Illustration fra den kommende bydel Ringkøbing K, der er en af inspirationskilderne til projektet i Helsinge
Illustration fra den kommende bydel Ringkøbing K, der er en af inspirationskilderne til projektet i Helsinge

Pressemeddelelse -

​Ny bæredygtig bydel skal udvikles i Helsinge

Arkitema Architects er udpeget til at komme med et bud på fremtidens udvikling i en ny nordlig bydel af Helsinge. Med konkurrencen om en helhedsplan for området, er målet at sikre et nyt boligområde, der er tæt knyttet sammen med de smukke naturlandskaber, der i forvejen er i området.

Arkitema Architects er blevet prækvalificeret til at komme med et bud på helhedsplanen for det kommende område, Helsinge Nord i Gribskov kommune. Området består i dag af landbrugsjord og smukke naturområder med moser, søer og enge. I oplægget til konkurrencen er der lagt vægt på, at det naturlige islæt skal bibeholdes, samtidig med, at der skabes et varieret boligområde, med plads til mennesker.

”Vi er naturligvis meget glade for at få chancen for at skabe en markant, attraktiv og moderne bydel i Nordsjælland. Vi mener, at området i kraft af nærheden til landskabet, de beskyttede søer, gamle gårde og højt til himlen, samt den relativ korte afstand til København, vil blive attraktivt for mange, og vi vil skabe et område, der gør en forskel for de mennesker, der skal færdes der,” fortæller forretningsområdechef i Arkitema Architects, Urban, Heidi Hjort Thuesen.

Ifølge konkurrenceoplægget skal der i Helsinge Nord udvikles en bydel med grønne områder, mødesteder, regnvandshåndtering, infrastruktur, boligområder og togforbindelser via et kommende trinbræt.

Arkitema Architects deltager i konkurrencen i samarbejde med den rådgivende ingeniørvirksomhed MOE A/S.

Tidligere har Arkitema blandt andet udviklet helhedsplanerne; Nærheden i Hedehusene, Nya Hovås i Gøteborg og Ringkøbing K.

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag Danmarks og en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med næsten 500 medarbejdere fordelt på kontorerne i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011 - Find vej 

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990
Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445