Gå til indhold
Ny vision for Faste Batteri

Pressemeddelelse -

Ny vision for Faste Batteri

En grøn bypark, to høje tårne og otte karréer. Arkitema Architects er valgt som hovedarkitekter til den nye plan for Faste Batteri-grunden på Islands Brygge samt vundet konkurrencen om det ene tårn.


En grøn og bæredygtig bydel

“Visionen for bebyggelsen Faste Batteri er at lave en nyfortolkning af de velkendte københavnske brokvarterer og samtidig tilføje en levende, indre grøn verden i en menneskelig skala. En grøn verden, der udover sine åbenlyse rekreative og æstetiske kvaliteter samtidig integrerer ambitiøse bæredygtighedstiltag. I tilfælde af skybrud er landskabet designet, så det regnvand, der ikke når at nedsive ledes til opsamlingsbassiner på grunden og herfra til havnen”, udtaler associeret partner hos Arkitema Architects, Anders Halgren.

Landskabsplanen er udarbejdet i samarbejde mellem Tredje Natur og Arkitema Architects, mens Arkitema Architects er selvstændige arkitekter på det ene tårn. Projektet rummer udover den grønne bypark og tårnet tegnet af Arkitema Architects, otte karrébygninger samt endnu et tårn, som Entasis vandt i den indbudte arkitektkonkurrence.


Et område til byen og borgerne

“Intentionerne med det nye projekt er rigtige gode, og imødekommer mange af de bekymringer, der var lokalt overfor det oprindelige projekt. Byggeriet vil give rigtig meget tilbage til lokalområdet i form af nye byrum, mere grønt og et sammenhængende stisystem til fodgængere og cyklister”, Udtaler teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i en pressemeddelelse.

De to markante tårne er placerede ved bebyggelsens to vigtige byrum – ved det eksisterende fortidsminde og ved afslutningen af Emil Holms Kanal. Tårnene vil, sammen med det karakterfulde grønne strøg, tegne Faste Batteris identitet. Her bydes offentligheden indenfor i det bilfrie grønne strøg, der udgør en manglende brik i Københavns grønne cykelsti.

Planen rummer 125.000m² fordelt på primært boliger og erhverv. Boligerne vil udgøre størstedelen af bebyggelsen og boligdiversiteten er stor, fra små lejligheder over tre-etagers rækkehuse til eksklusive udsigtslejligheder med udsyn til hele København.

Denne opgave ligger i naturlig forlængelse af andre af Arkitema Architects’ projekter. I Sluseholmen  oplever man samme levende boligområde, og i projektet Uptown Nørrebro er Arkitema Architects lige nu i gang med at projektere et bolighøjhus på 30 etager.

Visionen for Faste Batteri er udviklet sammen med Polyform, Tredje Natur, Københavns Teknik- og Miljøforvaltning og bygherren, Bach Gruppen.


Data

Adresse: Njalsgade, Amager

År: 2014-

Masterplan: I alt ca. 125.000 m²

Bygherre: Bach Gruppen

Arkitekt masterplan: Arkitema Architects

Arkitekt ’det grønne strøg’: TREDJE NATUR

Arkitekt identitetsbygninger: Arkitema Architects og Entasis

Ingeniør: Grontmij

Related links

Emner

Kategorier


Du finder Arkitema Architects her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Rådhusgata 9, etsj.4B, N-0151 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990