Gå til indhold
Nyindrettet kulturhus åbner for Hørsholms borgere

Pressemeddelelse -

Nyindrettet kulturhus åbner for Hørsholms borgere

I denne weekend er Hørsholm blevet et kulturhus rigere. Musikstedet Trommen og Hørsholm bibliotek er genåbnet som Kulturhus Trommen. Med en helt ny indretning er der et nyt fokus på borgernes forskellige aldre og behov.

Et kulturhus der aktiverer byen

En ny restaurant, en åben facade med udeservering og et levende og aktiverende interiør. Dette er bare nogle af de arkitektoniske tiltag, der er gjort for at sikre Hørsholm et nyt og attraktivt kulturhus. En ny kulturel destination i byen.

“Med Kulturhus Trommen får Hørsholm et nyt hus, der kombinerer viden, læring, musik og kultur”, fortæller Dorthe Keis, partner og arkitekt hos Arkitema Architects. Hun fortæller videre: “Den eksisterende koncertsal Trommen får i den nye indretning selskab af yderligere seks meget forskellige supermøbler”.  Supermøbler er rumstore møbler, man kan gå ind i og op på, og som tilbyder forskellige funktioner og stemninger i det store sammenhængende rum.

Et kulturhus der anerkender sin historie

Med seks cirkulære supermøbler trækker ombygningen tråde tilbage til husets oprindelige arkitektur med sin karakteristiske cirkulære koncertsal og med sine markante runde vinduer i facaden, tegnet af Knud Munk i 1988.

Supermøblerne tilbyder, i respekt for den oprindelige arkitektur, helt anderledes og nytænkende rumligheder.  Således kan man i supermøblet Eventyrhulen træde ind i et cirkulært rum, hvor farver og interiør er mørke, og hvor børn og voksne kan fordybe sig i f.eks. eventyroplæsning. Eller man kan sidde lyst ved husets computere på toppen af vidensværkstedet med udsigt ud over kulturhusets dobbelthøje rum. Serviceøen midt i huset kombinerer bogafhentning, information og restaurant og den største af supermøblerne, Lilletrommen, giver den eksisterende koncertsal selskab i form af en stor multisal til bl.a. koncert, foredrag og dans.

Ydersiden af supermøblerne gør op med de traditionelle reolrækker og tilbyder en anderledes bogudstilling samt bogreoler.

Kulturhuse Trommen er ombygget og indrettet af Arkitema Architects. En skandinavisk tegnestue, grundlagt i Aarhus, og som i dag beskæftiger 300 medarbejdere fordelt på vores kontorer i Aarhus, København, Stockholm, Malmø og Oslo. Arkitema Architects arbejder med grundelementerne i en række skandinaviske byer med planlægning af byens rumligheder, opførsel af skoler, sygehuse, domiciler og boliger.

Fakta

Adresse: Bibliotekstorvet 1, Hørsholm

Bygherre: Center for Kultur og Fritid, Hørsholm Kommune

Omfang: 3.986 m² ombygning og indretning samt helhedsplan

År: 2012-2014

Arkitekt: Arkitema Architects

Ingeniør: Strunge Jensen

Præmiering: 1. præmie i indbudt konkurrence 2012


Emner

Kategorier


Du finder Arkitema Architects her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Drammensveien 147B, 2. etg., N-0277 Oslo - Tlf: +45 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990