Gå til indhold
Oplev Aarhus Festuge på cykel og til fods/Arkitema designer sammen med Aarhus Festuge årets bypark

Pressemeddelelse -

Oplev Aarhus Festuge på cykel og til fods/Arkitema designer sammen med Aarhus Festuge årets bypark

Danmark er anerkendt som et aktivt cykelland - nu gør Aarhus Festuge mere for cyklister og for dem til fods. I 14 dage bliver byrummet mellem Aarhus Rådhus og Musikhuset Aarhus omdannet til en grøn bypark - med fokus på cyklisterne og andre gæster.

Cyklerne integreres i byen

Festugechef Jens Folmer Jepsen fortæller, at festugen ligesom sidste år har fået politisk opbakning til at spærre den trafikale hovedåre af for at give plads til en gentagelse af eksperimentet med en grøn bypark mellem rådhuset og musikhuset.  Jens Folmer Jepsen siger videre: “I år handler byparken om, hvordan man kan integrere cyklisterne i byen. Aarhus er en cykelby, og det vil vi gerne give et bud på, hvordan man kan arbejde med”. (kilde: JPAarhus, d. 12. august 2013)


Byparken placeres for enden af Frederiks Allé midt i Aarhus centrum, hvor der dagligt passerer 7000 cyklister. Under festugen er vejen beklædt med grønt græs og en ny bypark for cykler og gående er vokset frem, alt imens bilerne må søge andre steder hen.

En både aktiv og romantisk bypark

Cyklisterne vil krydse Byparken igennem en særlig cykelzone, som byder på forskellige oplevelser og cykelrelaterede faciliteter. Cykelzonen ligger som et slynget spor igennem den grønne park, og herfra spreder parklivet sig og tilbyder aktiviteter som picnic i det grønne, eller en stille stund på de talrige hvide stole under træernes skygge. Med pitstops og cykel drive-in skal cyklisterne inviteres til at opholde sig i byparken og blive en del af parkens liv.

Arkitekt og Kreativ leder hos Arkitema, Heidi Hjort Thuesen forklarer, at byparken bliver delt i to af cykelstien og bundet sammen igen af en stor, hvid møbelkonstruktion - der udover at fungere som en sikker men udfordrende overgang for fodgængere, er en udsigtsplatform, hvorfra man kan iagttage livet i parken. Konstruktionen bliver suppleret af grønne fodgængerfelter i parkens terræn. Et andet stort møbel danner en tribune til leg og ophold ved byparkens scene. Hun fortæller om byparken: “Ideen er, at der skal være aktivitet i den ene del af parken og en mere romantisk stemning i den anden. Her er der sat stole op, så man kan sidde og slappe af under træerne - en bypark der forener og udfordrer sameksistensen af cyklister og gående”, afslutter hun.

Begejstring hos stadsarkitekten

Også Aarhus’ stadsarkitekt Stephen Willacy er begejstret for bypark-projektet; “Det er sådanne eksperimenter, der kan være med til at udvikle byen, ligesom Aarhus kan være katalysator for

andre festivaler ved at vise, hvordan man kan arbejde med byrummene og skabe nye fællesskaber”. (kilde: JPAarhus, d. 12. august 2013)


Nu er der bare at hoppe i sadlen og cykle derudaf i årets bypark. Aarhus og Festugen venter forude... Festugen åbner i dag.


Data

Adresse: Byparken, Frederiks Allé, Aarhus

Omfang: 10.000 m²

År: 2013

Bygherre: Aarhus Festuge

Landskab: Arkitema Urban Design

Samarbejdspartnere: Alectia, Grundfos, Anlægsgartner P. Malmos, Risskov Entreprise, Veksø, Cykelby Aarhus, IKEA Aarhus, Aarhus Tech og Aarhus Produktionsskole.

Emner

Kategorier


Du finder Arkitema her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990