Få vores nyheder på mail

Riddersborgparken - fra boligbebyggelse til haveby /Arkitema vinder omfattende renovering af Riddersborgparken i Nakskov

Pressemeddelelse   •   Maj 30, 2013 10:10 CEST

Nakskov Almene Boligselskab har udpeget Arkitema som vinder af den omfattende renovering af Riddersborgparken. Arkitemas forslag omdanner tre-etagers boligblokke til i alt 104 attraktive rækkehuse i ét plan.

En haveby der udfordrer konkurrenceprogrammet

Dommerne er meget begejstrede for Arkitemas forslag, der introducerer en boligtype med et forskudt plan og derved dels reducerer tilkørsel af jord, dels sikrer nogle boligtyper med attraktive og interessante rumligheder. I dommerbetænkningen beskrives Arkitemas forslag således:

“Forslaget er gennemarbejdet, gennemtænkt og meget overbevisende i hele sin fremstilling, men er samtidig behersket i sin visuelle udfoldelse, hvilket får forslaget til at lande smukt i sin kontekst. Forslaget er et realistisk og sobert svar på den stillede opgave, hvor programmet er blevet udfordret med en bedre løsning som resultat”. Samtidig foreslår vinderprojektet et nytænkende landskabeligt element, hvor regnbede udgør et alternativ til det konventionelle parcelhuskvarters klippede hække. Regnbedene sikrer en god sammenhæng mellem boligerne og det omkringliggende landskab. Derudover udgør de en vigtig sikring mod pludselige mængder af regnvand.


Renovering der fornyer området markant

Den nye Riddersborgparken er ikke bare en opgradering af den eksisterende bebyggelse, men en forvandlet by, hvor inde og ude væves sammen, og hvor tre rækkehustypologier har direkte kontakt til det omkringliggende landskab. Riddersborgsparken går fra at være en boligbebyggelse til at blive en levende haveby.

Arkitekt MAA og Partner hos Arkitema, Bendt Almvig fortæller om Riddersborgparken: “Helt konkret betyder vores omfattende renoveringsforslag, at den eksisterende bebyggelse i tre etager omformes til rækkehuse i ét plan. Tagkonstruktion og de øverste etager til og med dæk over stue nedbrydes, for at skabe en rækkehusbebyggelse med skrå lofter til kip. Skillevægge og gavle bevares, så de statiske principper og husenes grundlæggende struktur opretholdes. Alle 104 nye boliger har egen have, egen parkeringsplads og niveaufri adgang. Med dette forslag vil Nakskov Almene Boligselskab højne bebyggelsens boligstandard og omdømme”, afslutter Bendt Almvig.

Renoveringen resulterer i attraktive rækkehuse, som dommerne er begejstrede for: “Alt i alt et meget sikkert og smukt forslag med nytænkte planer, gode rumlige, dagslysmæssige og boligmæssige forhold, smukke og gennemførte facadematerialer og en hyggelig og bæredygtig bebyggelsesplan”, opsummerer dommerne.


Data

Adresse: Riddersborgparken, Nakskov

Omfang: 104 boliger (9.085 m² og 4.800 m² kælderarealer)

Bygherre: Nakskov Almene Boligselskab med støtte fra Landsbyggefonden og Nakskov Kommune

Arkitekt: Arkitema

Landskab: Arkitema Plan & Landskab

Opførelsesår: 2013-2015

Ingeniør: Alectia

Præmiering: 1. præmie i indbudt arkitektkonkurrence


Du finder Arkitema her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej

Læs mere om os og vores mange projekter her

Vedhæftede filer

Word-dokument