Gå til indhold
Vibeengskolen udgør fremtidens danske folkeskole

Pressemeddelelse -

Vibeengskolen udgør fremtidens danske folkeskole

I morgen torsdag d. 12. juni er der officiel indvielse af Vibeengskolen i Haslev, tegnet af Arkitema Architects. Skolen er den første nyopførte folkeskole, som efterlever folkeskolereformen, der træder i kraft efter skolernes sommerferie. Undervisningsminister Christine Antorini deltager i den officielle indvielse.

Et varieret og mangfoldigt læringsmiljø

Straks man ser Vibeengskolen er det tydeligt, at dette er en nutidens og fremtidens skole. Her udstråler facadens imødekommende, legende røde ydre og tagfladens forskellige knæk nytænkning af rammer for læring. Samme nytænkning fortsætter inden for og rundt om Vibeengskolen og sågar på tagfladerne, der integrerer solpaneler og dermed er med til at sikre en lavenergiskole i Energiklasse 1.

En skole i børnehøjde

Vibeengskolen er designet med udgangspunkt i sine brugere - børnene. Således er der taget højde for børnenes forskellige behov, og for hvordan disse behov ændrer sig i takt med at børnene bliver ældre og modnes.

“Vi har været bevidste om, at fysiske rammer påvirker os i alt, hvad vi gør, og vi handler og agerer bevidst og ubevidst i forhold til, hvor vi befinder os. Nu har vi fået en ny skole med rum, der er fristende og indbydende for både elever og lærere, og som først og fremmest har til formål at få børn til at lære selv og at få lærere og pædagoger til at styrke dem i denne proces”, fortæller skoleleder Sigurd Brønnum og Vibeengskolens afdelingsleder Marianne Svane.

Skolen er lavet med fokus på at være både udfordrende, inspirerende og aktiverende, med brug af store farveflader, små nicher og aktiverende læringstrapper. “Med Vibeengskolen gentænkes den danske folkeskole og genopstår som en inddragende folkeskole med øget fokus på børns forskellige kompetencer - en folkeskole for samtiden og for fremtiden. En arkitektur, der sikrer et varieret, inspirerende og aktiverende læringsmiljø - både inde og ude. Og samtidig en skole der integrerer læring og bæredygtighed”, udtaler Dorthe Keis, partner og arkitekt hos Arkitema Architects.

Et andet vigtigt aspekt er, at skolen åbner sig mod og integrerer det omkringliggende landskab. Den traditionelle skolegård er her afløst af et indbydende læringslandskab med udendørs undervisningsfaciliteter.

Endnu en læringsreference

Vibeengskolen indskriver sig i en række af læringsreferencer tegnet af Arkitema Architects. Med prestigefulde projekter som Københavns Universitet Amager, hvor første etape på 37.000 m² er indviet i 2013, mens anden etape på 48.000 m² er under opførelse, samt det igangværende byggeri af den 39.500 m² store uddannelsesinstitution VIA University College Aarhus. Af anerkendte folkeskoler tegnet af Arkitema Architects kan bl.a. Nordstjerneskolen i Frederikshavn samt Hellerup skole fremhæves.

Se flere af Arkitema Architects’ læringsreferencer her: http://arkitema.dk/projekter/laering/

Data

Adresse: Haslev, Midt Sjælland

År: 2012-2014

Omfang: 6.430 m²

Bygherre: Faxe Kommune

Arkitekt: Arkitema Architects

Landskabsarkitekt: Arkitema Urban Design

Ingeniør: Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, Cenergia


Emner

Kategorier


Du finder Arkitema Architects her:
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29A, S 104 62 Stockholm - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Drammensveien 147B, 2. etg., N-0277 Oslo - Tlf: +45 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990