Få vores nyheder på mail

​En ishockeyhal skabt for tilskuerne

Nyhed   •   Dec 14, 2017 08:00 CET

Ishockey er en integreret del af Vojens og det er blevet spillet på højeste niveau i den sønderjyske by i årtier. Mange familier i byen har lange traditioner som spiller og fans af det lokale hold, der har vundet adskillige trofæer gennem tiden og nu er blevet en del af Sønderjysk Elitesport. Med en ny is-arena i byen er der begyndt at komme endnu flere tilskuere og fans til kampene, og de nyder de nye omgivelser.

”Før spillede vi jo i Blikskuret,” starter Kim Autzen der har været fan af ishockey holdet hele sit liv, og de seneste 14 år også har stået i front af den officielle fanklub. Den gamle ishal havde fået det lidet flatterende øgenavn på grund af de tynde metalplader der var bygget op omkring den tidligere hjemmebane for Vojens’ ishockeyhold.

”Der er da nogle enkelte der siger, at de stadig savner blikskuret. Og det havde da også sin charme, at vi alle stod op og frøs sammen, og at vi fans kunne larme ekstra meget med trommerne – noget som vores modstandere hadede at spille i,” fortæller Kim Autzen.

Men tiden løb fra hallen med de 2.300 ståpladser og derfor blev der bygget en helt ny hal, kaldet SE-Arena, som en del af sportskomplekset Vojenshallerne. En ishockeyhal med plads til 5.000 tilskuere gav med ét slag Vojens plads blandt landets to største rene is-arenaer, med alle de faciliteter som udøvere og tilskuere kunne bede om.

Flytningen til den nye hal gjorde den i forvejen store lokale og regionale interesse for sporten endnu større, og tilskuergennemsnittet blev over to år næsten fordoblet. Kim Autzen er stadig en lige så inkarneret fan af klubben og står gladelig på lægterne i arenaen til næsten alle klubbens kampe. Han mener, at det er blevet endnu bedre at være tilskuer:

”Det, at vi har fået en større hal med større volumen er intet mindre end fantastisk. I gamle dage var vi mange, når vi var 1.500 til en kamp, i dag ville det føles tomt. Men det er fedt, at der altid kommer flere til kampene i den nye hal. Når der så er udsolgt med 5.000 tilskuere, så giver vi jo spillerne vinger med vores opbakning. Der er altid god stemning i hallen og det er fedt, at det hele er i ét plan, så alle tilskuere er helt tæt på isen. Det gør det hele mere intensivt, for når man kan høre tacklingerne helt tydeligt, så bliver det bare endnu bedre. Det er med til at give en rigtig god stemning for alle.”

Plads til alle
Ud over, at der er plads til 5.000 tilskuere, så er faciliteterne i hallen også blevet meget bedre for alle. Spillere og officials har fået store omklædningsrum, der er et dedikeret rum til de mange frivillige der hjælper til i klubben og så er adgangen til toiletter og mad og drikke under en kamp også blevet væsentligt forbedret.

”Det er positivt, at der nu er plads til, at man kan komme på toilettet i pausen. Og så er det jo dejligt, at man altid kan købe øl, uden at man går glip af noget i kampen,” fortæller Kim Autzen om placeringen af en integreret bod på hver langside, hvorfra man tydeligt kan se spillet på isen.

I byggeriet har der også været fokus på at skabe gode forhold for sponsorer og give publikum mulighed for at have faste pladser. Ud over et stort konferencelokale i forbindelse med areanen, er der i hallen blevet etableret 2.000 siddepladser og 3.000 ståpladser, samt skybokse under taget. I boksene kan sponsorerne spise i private omgivelser inden kampe og derefter åbne for glasdørene for at få al stemningen med.

For Kim Autzen og de andre fans i fangruppen er der dog noget helt særligt ved at stå på langsiden og bakke spillerne op med flag, trommer og sang:

”Vi er med spillerne hele vejen. Vi føler, at vi bærer dem frem med vores trommer, der lige som horn blæser til jagt eller angreb. Det er fedt at være en del af det, og være med til at skabe en fed stemning.”

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.