Gå til indhold
Kongehøjskolen – fra medicinalvirksomhed til folkeskole

Nyhed -

Kongehøjskolen – fra medicinalvirksomhed til folkeskole

På Kongehøjskolen bliver 0. til 2. klasse undervist i ombyggede og nytænkte lagerhaller. Haller, som tidligere husede en medicinalvirksomhed, er nu fuldstændigt transformeret til rum for leg og læring. Om dagen vrimler hallerne med børn, om aften kan byens borgere nyde lokalerne. Arkitema Architects står bag den omfattende transformering.

Hvor der før var en medicinalvirksomhed, er der i dag masser af børn. De to haller er i dag indskolingen på den nye Kongehøjskole, hvor den ene hal nu er ombygget til moderne klasselokaler og den anden til en multihal. Multihallen står uopvarmet og fungerer som en stor overdækket legeplads med rum til rulleskøjter, løbehjul og store armbevægelser. Arkitekterne så mulighederne i hallerne allerede første gang, de besøgte stedet.

“De tidligere lagerbygninger havde en skala, man meget sjældent oplever - og slet ikke i skolesammenhæng. Så mange kvadratmeter under samme tag. Vi så straks et potentiale i at gentænke hallerne og skabe rum til børnene. Et sted, hvor grænsen mellem ude og inde er flydende”, forklarer Pernille Østergaard Svendsen, arkitekt og kreativ leder hos Arkitema Architects.

Udover legeområdet ligger der i multihallen en række bokse med værksteder, faglokale for musik, køkken og en stor multisal til idræt og fritid. I den anden hal er alle klasselokalerne. De to haller er bundet sammen af et åbent udendørs torv og omfavner tilsammen alt, hvad indskolingen behøver.

Hele byens skole
Når skoledagen er forbi, og børnene cykler hjem, får multihallen nyt liv. Her bliver den transformeret til borgernes legeplads. De kan dyrke motion, invitere til koncerter eller holde bazar på de mange kvadratmeter. En kvalitet der giver værdi til byen ifølge Kirsten Nørgård Christensen, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Aabenraa Kommune.

"Folkeskolen skal være en større del af lokalsamfundet, og lokalsamfundet skal være en større del af folkeskolen. Med Åben Skole på Kongehøjskolen tager Aabenraa Kommune hul på at omsætte folkeskolereformens vision til handling. Og så er vi selvfølgelig glade og stolte over at have fået en ny skole", fortæller Kirsten. Kilde: (http://aabenraa.lokalavisen.dk/)

Den nye Kongehøjskole er en fusion mellem Brundlundskolen og Rugkobbelskolen. To mindre skoler som nu tilsammen udgør en firesporet skole med SFO. Udover ombygningen af lagerhallerne, har Arkitema Architects tegnet en nybygning til mellemtrinet og renoveret de eksisterende faglokaler.

Arkitema Læring
Udover Kongehøjskolen arbejder Arkitema Architects lige nu med projekter som VIA University College i Aarhus, Lyreskovskolen i Aabenraa, Københavns Universitet Amager 3. afsnit og Bardufoss Videregående skole i Norge.


Data
Adresse: Tøndervej 90 / Dr. Margrethes Vej 60, Aabenraa
År: 2012- 2015
Omfang: Nybygning: ca. 4.250 m², ombygning: ca. 6.550 m²
Bygherre: Aabenraa Kommune
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: MOE
Præmiering: 1. præmie i indbudt konkurrence

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale