Gå til indhold
​Den nyåbnede Lyreskovskole er et eftertragtet udflugtsmål for moderne læringsmetoder

Pressemeddelelse -

​Den nyåbnede Lyreskovskole er et eftertragtet udflugtsmål for moderne læringsmetoder

Den danske folkeskole er under udvikling, og arkitekturen tænker folkeskolereformen endnu videre. I Sønderjylland er den nyåbnede Lyreskovskole, der samler tre eksisterende skoler, et eftertragtet udflugtsmål, når andre folkeskoler og lokalpolitikere skal opleve moderne læringsmetoder.

Moderne læringsarkitektur
“Både eleverne og lærerne har taget super fint imod huset”, fortæller skoleleder på Lyreskovskolen Jon Sønderby, der oplever en skole, hvor de mange og meget forskellige rumligheder udgør både inspirerende og funktionelle rammer, når der skal undervises, og hvor han allerede har vist en række lokalpolitikere og skoleledere fra andre skoler rundt. “Eleverne har taget de mange forskellige rumligheder i brug. Vi oplever, at eleverne ser mulighederne i både de store fællesarealer som f.eks. kantinen og det centrale skoletorv, der inspirerer til samarbejde, og i de mindre grupperum og nicher, hvor eleverne kan sidde mere afskærmet og arbejde koncentreret”.

Fokus på naturfaget
På Lyreskovskolen har man et særligt fokus på naturfagene fysik/kemi, biologi og geografi. Et fokus der fra starten er indtænkt i den nye skole i form af et naturfagshus, hvor lærerne samarbejder på tværs af naturfagene. “Vi har fået helt nye muligheder på Lyreskovskolen, hvor det meget fleksible naturfagshus giver lærerne mulighed for at lave emnebaseret undervisning for en hel årgang på samme tid”, forklarer Jon Sønderby. At det er lykkedes at integrere et naturvidenskabshus har både arkitekter og lærer en andel i. Der er blevet afholdt en række workshops med lærerne, hvor arkitekterne oplevede de tiltag inden for naturfagene, der allerede var søsat på den eksisterende skole. Arkitekt og kreativ leder hos Arkitema Architects Pernille Østergaard Svendsen fortæller om første workshop med lærerne: “Under workshoppen oplevede vi en utrolig entusiasme og begejstring. Visionære lærere, der havde gode ideer i forhold til at nytænke naturfagene. Herefter foreslog vi en indretning, hvor naturfagslokalerne fungerer som en stor laboratoriezone. Her er arealerne fordelt således, at teoridelen fylder mindre, forsøgsområder har meget plads, og der er samtidig plads til små studienicher til gruppediskussion, modelbygning og fordybelse”.

FaldLab
En af ideerne, der er med til at nytænke mulighederne for moderne læring, er skolens faldlaboratorium, placeret i forbindelse med naturfagshuset. For hvem vil ikke gerne vide, hvordan en vandmelon ser ud, når den smadres fra 5 meters højde? Pernille Østergård Svendsen forklarer, at ideen til faldlaboratoriet opstod, da man skulle placere det obligatoriske ventilationsanlæg i bygningen. Løsningen blev, at placere anlægget oppe på taget, bygget ind i sit eget lille rum. Ved at føre en trappe videre op og bygge en lille platform har eleverne fået helt nye muligheder for at filme, udforske og opleve tyngdekraften.

Om Lyreskovskolen
Lyreskovskolen afløser tre eksisterende skoler i Aabenraa Kommune og er samtidig opført i tilknytning til den eksisterende Bov Skole. Skolen er en 3-sporet skole med i alt ca. 800 elever, 90 medarbejdere og en tilhørende SFO.

Om Arkitema Læring
Arkitema Læring udvikler og opfører undervisnings- og forskningsbyggerier til mennesker i alle aldre – fra daginstitutioner og folkeskoler til gymnasiale uddannelsesinstitutioner, professionshøjskoler og universiteter. Altid med et særligt fokus: At sikre gode uddannelses- og forskningsmiljøer, der understøtter den underliggende vision, og som samtidig er funktionelle, fleksible og inspirerende. Arkitema Architects er arkitekter bag en række anerkendte læringsbyggerier som det nye KUA2 - Københavns Universitet AmagerVIA Campus CKongehøjskolen, og Nordstjerneskolen i Frederikshavn.

Fakta
Adresse: Bov, Aabenraa Kommune
År: 2013-2015
Omfang: Ca. 9.500 m² nybyggeri og ca. 2.000 m² ombygning
Bygherre: Aabenraa Kommune
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskab: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Rambøll

Emner

Kategorier

Regions


Du finder Arkitema Architects her:

Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S - Tlf. 7011 7011 - Find vej
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Find vej
Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011

Læs mere om os og vores mange projekter her

Kontakt

Eva Grønbæk

Eva Grønbæk

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikationsrådgiver Presse, kommunikation 61709990

Relateret materiale